Mainos

Kone odotteli työntekijöitä ilmassa, matkustajat nauroivat hysteerisesti

Jyväskylän eilinen lentokenttätapaus herätti hysteriaa koneen matkustajissa. Helsingistä Jyväskylään matkustanut Finnairin kone ei päässyt iltapäivällä laskeutumaan, koska kenttä oli kiinni.

- Kapteeni kuulutti ystävällisesti, että laskeutumisvalmistelut on jo aloitettu, ja Jyväskylän kenttäkin näkyy, mutta valitettavasti emme pysty laskeutumaan, koska kentällä ei ole henkilökuntaa, kertoo koneessa ollut Pentti-Oskari Kangas.

Kangas kuvailee tilannetta tragikoomiseksi. Hänen mukaansa matkustajat olivat nauraneet hysteerisesti, kun lentokapteeni oli selvittänyt, että koneen henkilökunta yrittää soittaa kentälle, jotta sinne saataisiin työntekijöitä.

Kone joutui kiertelemään vartin ajan Jyväskylän yllä, kunnes kenttä saatiin avattua, ja kone pystyi laskeutumaan. Alunperin sen oli määrä lasketua kello 17.40.

Virhe työvuorolistassa

Hetkellinen henkilöstövaje johtui työvuorolistaan jääneestä aukosta. Jyväskylän lentoaseman päällikön Esa Kainulaisen mukaan kyse oli inhimillisestä erehdyksestä.

- Työvuoron olisi pitänyt alkaa kello 17, mutta jostain syystä se oli työvuorolistaan merkitty alkavaksi kello 18, Kainulainen sanoo.

Työvuorolistan virhe koski kolmea Finavian työntekijää, jotka vastaavat kentän kunnossapidosta. Kainulaisen mukaan työvuorolistat laaditaan vastedes huolellisemmin.

Jos kenttää ei olisi saatu avatuksi, olisi Helsingistä Jyväskylän kentälle pyrkinyt kone joutunut joko palaamaan takaisin Helsinkiin tai laskeutumaan jollekin läheisistä kentistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.