Mainos

Kone myöntää kilpailunrajoitukset tytäryhtiöissä

Hissivalmistaja Koneen mukaan yhtiön Belgiassa, Luxemburgissa ja Saksassa sijaitsevissa tytäryrityksissä on rajoitettu kilpailua.

Kone

Kone kertoi yhtiön sisäisessä tarkastuksessa löytyneistä kilpailunrajoitustiedoista aamuisessa pörssitiedotteessa. Euroopan laajuisesta kilpailun rajoittamisesta ei yhtiön mukaan löytynyt todisteita tai merkkejä.

Euroopan unioni aloitti tammikuun lopussa tutkimukset väitetystä kilpailua rajoittavasta toiminnasta hissi- ja liukuporrasteollisuudessa Euroopan talousalueella. Kone ilmoitti aloittaneensa heti oman sisäisen tarkastuksen tytäryhtiöissään Euroopassa.

Johtaja Klaus Cawenin mukaan yhtiö toimi näin "varmistaakseen, että Kone ei ole osallistunut tällaisiin käytäntöihin".
-Sisäisen tarkastuksen tuloksena Kone on havainnut tiettyjä paikallisia kilpailua rajoittavia toimia Belgiassa, Luxemburgissa ja Saksassa, mutta ei ole löytänyt mitään todisteita tai merkkejä Euroopan laajuisista kilpailua rajoittavista toimista, sanoi Cawen.

Kone on Cawenin mukaan "aloittanut välittömästi toimenpiteet lopettaakseen kaiken toiminnan, joka mahdollisesti voitaisiin tulkita kilpailua rajoittavaksi".

(STT)

(Talousuutiset 17.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.