Mainos

Kone lensi kentän ohi - lentäjien epäillään nukahtaneen

Amerikkalaiset lentoturvallisuusviranomaiset epäilevät Go! Airlinesin Honolulusta Hawajin Hiloon matkalla olleen koneen lentäjien nukahtaneen ohjaamoon kesken lennon, kertoo Aftonbladet.

Matkustajat olivat ihmeissään, kun Hiloon saapunut kone ei laskeutunutkaan kentälle, vaan lensi kiitoradan yli ja jatkoi matkaansa merelle. Lennonjohto oli yhtä ihmeissään ja yritti saada koneeseen yhteyden 25 minuutin ajan, mutta tuloksetta. Lopulta kone kääntyi meren yllä ja laskeutui lentokentälle. Tapaus sattui viime viikon keskiviikkona.

Amerikkalainen lentoturvallisuusvirasto FAA tutkii parhaillaan, mitä koneessa tapahtui. Yksi vaihtoehto on, että lentäjät nukahtivat ohjaamoon ja kone jatkoi lentoa samalla kurssilla automaattiohjauksessa. Päivää ennen tapausta lennonjohto menetti radioyhteyden Go! Airlinesin Konasta Honoluluun matkalla olleeseen koneeseen 10-15 minuutin ajaksi.

Paikallisen televisiokanavan haastattelema matkustaja kertoi, että hän oli katsonut ohjaamoon heti laskun jälkeen ja nähnyt toisen lentäjän suoristautuvan penkillään ja toisen edelleen lyhistyneenä.

- Näytti siltä, kun hän olisi ollut lopen uupunut, matkustaja sanoi.

Lentoanalyytikko Peter Foremanin mukaan ei ole tavatonta, että lentäjät nukahtavat ohjaamoon, tosin ei niin lyhyellä lennolla, kuin 45 minuutin matkalla Honolulusta Hiloon.

Hän ei usko toiseen selitykseen, jonka mukaan lentäjät olisivat nukahtamisen sijaan vain lentäneet vahingossa kentän ohi.

- Lentäjillä on paljon selitettävää, Foreman sutkauttaa.

Go! Airlines kuuluu phoenixilaiselle Mesa Air Groupille, jota on kritisoitu henkilöstön tiukasta työtahdista. Eräs yhtiön työntekijä on kertonut aiemmin, että hänen kanssaan lennolla ollut lentäjä nukahti kolmesti lennon aikana. On myös väitetty, ettei yhtiö noudata työnaikalakeja, vaan lentäjät voivat joutua lentämään yli sallitun 16 tunnin ajan vuorokaudessa.

Mesa Air Group ei ole kommentoinut tapausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.