Mainos

Kone kahteen osaan

Kone Oyj aikoo jakaa konsernin kahdeksi erilliseksi konserniksi. Toiseen yhtiöön tulee hissi- ja liukuportaat, toiseen Kone Cargotec -liiketoiminta. Molemmat yhtiöt noteerataan Helsingin pörssissä.

Hissejä, liukuportaita sekä kontin- ja kuormankäsittelylaitteita valmistava Kone on jakautumassa kahdeksi eri konserniksi. Koneen mukaan jakautumisprosessi kestää noin vuoden ja tavoitteena on, että uusien yhtiöiden osakkeiden listaaminen Helsingin pörssiin tapahtuisi ensi vuoden aikana.

Alustavan suunnitelman mukaan toinen yhtiö syntyisi nykyisestä hissi- ja liukuporrasliiketoiminnasta ja se jatkaisi toimintaansa Kone Oyj:n nimellä. Toisen yhtiön muodostaisi Kone Cargotec -liiketoimintaryhmä, jonka nimeksi tulisi Kone Cargotec Oyj, yhtiö kertoi tiedotteessaan tänään.

Entisestä materiaalinkäsittelyliiketoiminnasta muodostettu Kone Cargotec koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta, Kalmarista ja Hiabista.

Jakautumisessa Koneen nykyiset osakkeenomistajat saisivat omistuksensa mukaisessa suhteessa uusien yhtiöiden osakkeita. Kone perusteli jakautumishankettaan vahvalla taloudellisella asemallaan.

- Vahva taloudellinen asema perustuu yrityskaupoista saatuihin myyntituottoihin sekä toiminnan kassavirtaan. Jakautumisesta muodostuvien yhtiöiden taseet ovat vahvat, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Kone arvioi, että hissi- ja liukuporrasliiketoiminnan tämän vuoden liikevaihto on lähes 2,9 miljardia euroa. Kone Cargotec on maailman suurin kontin- ja kuormankäsittelylaitteiden toimittaja, jonka liikevaihto kasvanee tänä vuonna 1,5 miljardiin euroon.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 17.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.