Kompastuuko Tre Kronor tähän MM-kisoissa? Samassa tilastossa myös pelote Leijonille

Mikael Granlund: Viimeinen viikko, päästään pelaamaan kaikista siisteimpiä pelejä 2:24
Mikael Granlund on isossa roolissa Leijonien ylivoimapelissä. Kapteeni kommentoi viimeisen MM-viikon asetelmia Tanska-ottelun alla.

Ruotsi on voittanut jääkiekon MM-kisoissa kaikki viisi otteluaan. Länsinaapurissa on etsitty kultajunan mahdollisia esteitä tiheällä kammalla. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Yhdeksi mahdolliseksi ongelmaksi on nostettu Tre Kronorin ylivoimapeli. Joukkue on ollut alivoimalla täydellinen suorittaja, mutta ylivoima on takkuillut Erik Karlssonin, Victor Hedmanin ja Lucas Raymondin kaltaisista NHL-tähdistä huolimatta.

Ruotsi on hyödyntänyt 19 ylivoimamahdollisuudestaan vain kolme, prosentin ollessa vajaat 16. Se tuo kymmenennen sijan turnauksen ylivoimatilastossa, jossa Suomi (18,75 prosenttia) on kahdeksantena.

– Teimme alkuun paljon töitä sisäänvientien ja kuvioiden kanssa, mitkä ovatkin parantuneet. Meillä on kuitenkin edelleen ongelmia boksin antaman paineen ja kakkoskiekkojen voittamisen kanssa, Ruotsin apuvalmentaja Nicklas Rahm kommentoi Aftonbladetille maanantain Ranska-ottelun alla. 

Rahm sanoo, että ylivoiman pelaajamuutokset ovat mahdollisia. 

– Ylivoimapelaajien pitää luottaa toisiinsa.

Suomi kohtaa maanantaina Tanskan, joka on yv-tilastossa Suomen ja Tre Kronorin välissä. Leijonien tiistain vastustaja Sveitsi on puolestaan tilastokakkonen (35,71). NHL-tähtien vahvistama joukkue on mättänyt eniten ylivoimamaaleja (10), mahdollisuuksia sillä on ollut 28. Listaykkösenä on Saksa huimalla 45,45 prosentin ylivoimatehollaan.

Lue myös:

    Uusimmat