Mainos

Kommunistit varoittavat Jeltsiniä

Venäjän kommunistipuolueen johtaja Gennadi Zjuganov kehottaa presidentti Boris Jeltsiniä peräytymään pääministerikiistassa. Zjuganov varoittaa, että duuman hajottamisesta seuraisi pikemminkin liikekannallepano kuin ennenaikaiset vaalit. Tällä hän viittaa kansalaisten kasvavaan tyytymättömyyteen kriisin keskellä.

Zjuganovin mukaan Jeltsin ei voi enää laskea armeijan tuen varaan samalla tavalla kuin vuonna 1993. Silloin presidentti hajotti duuman ja käänsi tankit kohti kapinallisia kovan linjan kommunisteja.
-Moni sotilas ei ole saanut palkkaa sitten huhtikuun. He miettivät kyllä tarkasti kenen käskyjä tottelevat tällä kertaa.

Zjuganovin mukaan duumalla ei ole aikomusta hyväksyä Tshernomyrdiniä kolmannella kerralla, kuten se hyväksyi Sergei Kirijenkon maaliskuussa. Ei edes salaisessa äänestyksessä, jossa puolueuskollisuudella ei ole niin suurta merkitystä.

Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja Aleksis II kehotti eilen kansalaisia harjoittelemaan kärsivällisyyttä ja viisautta poliittisen ja taloudellisen kriisin keskellä, uutistoimisto Itar-Tass kertoi.
-Pahinta, mitä voisi nyt tapahtua on sisällissota ja verenvuodatus, hän saarnasi Moskovassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.