Mainos

Kommunistit tapaavat edelleen Moskovassa

Suomen ja Venäjän kommunisteilla on edelleen tiivistä yhteydenpitoa. Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen vieraili alkuviikosta Moskovassa ja tapasi Venäjän kommunistisen puolueen ja duuman kommunistiryhmän edustajia.

SKP:sta kerrottiin tänään, että tapaamisessa Venäjän kommunistipuolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan Valentin Kuptsovin kanssa sovittiin SKP:n virallisen valtuuskunnan vierailusta syksyllä Moskovassa. Tapaamisessa keskusteltiin myös Euroopan vasemmistovoimien yhteiskuvioita.

Duuman kommunistien kerrottiin arvostelleen voimakkaasti Venäjän hallituksen pyrkimyksiä maksattaa valtion finanssikriisi kiristämällä venäläisten muutenkin pienituloisen enemmistön verotusta.

Duuma on asettanut kommunistien aloitteesta epäluottamuskomitean tutkimaan presidentti Boris Jeltsinin toimien laillisuutta ja väitettyjä perustuslain rikkomuksia.

SKP:n veljespuolueen edustajat kertoivat puolueensa asettaneen toimintansa pääpainon ulkoparlamentaariseen toimintaan. Puolue tukee mm. kaivostyöläisten lakkoa ja mielenosoituksia, joissa vaaditaan kuukausien palkkarästien maksamista ja presidentti Jeltsinin eroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.