Mainos

Kommunistit: Pallo nyt Jeltsinillä

Venäjän kommunistinen puolue sanoi lauantaina päättäneensä odottaa presidentti Boris Jeltsinin vastausta ennen kuin se hylkää ajatuksen epäluottamusäänestyksestä hallitusta vastaan. Puoluejohtaja Gennadi Zjuganov sanoi keskuskomitean kokouksen jälkeen, että kokousedustajat tukevat täysin hänen päätöstään siirtää äänestys viikolla.

Keskuskomitea piti vuorokauden mittaisen kokouksensa Moskovassa suljettujen ovien takana.
-Kokous totesi oikeaksi sen, että puolueen parlamenttiryhmä ja sen liittolaiset ottivat viikon aikalisän ja kehotti heitä ottamaan epäluottamuslauseäänestyksen uudelleen esille sen jälkeen, kun presidentti ja hallitus ovat antaneet virallisen vastauksen puolueen esille nostamiin kysymyksiin, Zjuganov sanoi.
Kommunistit ovat vaatineet mm., että vuokrankorotukset on jäädytettävä maanlaajuisesti kahdeksi vuodeksi ja opposition on saatava lähetysaikaa tv:ssä.

Zjuganov päätti viime keskiviikkona siirtää viikolla kommunistien esittämää epäluottamuslauseäänestystä. Zjuganov vetäytyi puolueen radikaalisiiven pettymykseksi sen jälkeen, kun presidentti Jeltsin oli vedonnut kaikkiin osapuoliin, jotta ne käyttäisivät asiassa järkeä.
Presidentti Boris Jeltsin, Venäjän hallitus ja kommunistisen puolueen johtaja Gennadi Zjuganov viestittivät kaikki perjantaina, että epäluottamuskysymyksessä ollaan pääsemässä kompromissiin. Jeltsin on hyväksynyt kommunistien ehdotuksen "pyöreän pöydän neuvotteluista". Zjuganov sanoi perjantaina olevansa vakuuttunut siitä, että neuvottelut järjestetään ja niissä löydetään tie ulos umpikujasta.

Varapääministeri Anatoli Tshubais on jo aiemmin todennut, että osa kommunistien esittämistä vaatimuksista on "hyväksyttävissä".
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.