Mainos

Kommunistit juhlivat Leniniä

Sadat uskolliset venäläiskommunistit muistivat torstaina 75 vuotta sitten kuollutta vallankumousjohtaja Vladimir Leniniä Moskovan Punaisella torilla.

Torin laidalla sijaitsevalla Leninin mausoleumilla kunnioitustaan osoittanut Venäjän kommunistipuolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov sanoi oppi-isänsä olevan tänä päivänä "tärkeämpi kuin koskaan ennen". Hänen mukaansa Leninin esittämä talouspoliittinen ohjelma on Venäjän tulevaisuuden kannalta yhtä välttämätön tänään kuin 20-luvulla, jolloin se alunperin esitettiin. Ohjelma on yhdistelmä piirteitä markkinataloudesta ja kommunismista.

Zjuganovin mielestä Jeltsinin aikakausi on ohi ja uusi "valaistuksen aikakausi" on tulossa. Hän ennusti kommunistien saavan murskavoiton ensi joulukuun parlamenttivaaleissa. Torstainen vuosipäivä on herättänyt uudelleen eloon keskustelun siitä, mitä Leninin mausoleumissa säilytettävälle balsamoidulle ruumiille pitäisi tehdä. Presidentti Boris Jeltsinin ajoittain esittämä ehdotus haudata se on kommunistien mielestä hävytön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.