Mainos

Kommentti: Väyrysen kortit vielä tarkistamatta, tarvitaanko kahdeksas tuoli tv-tenttiimme?

Paavo Väyrynen teki sen taas: sekoitti muiden ehdokkaiden ja myös median askelmerkkejä. Väyrysen ilmoitus, että 20 000 kannattajakorttia ovat kasassa, tuli jännään aikaan myös meille MTV uutisiin. Tv-tenttimme on nimittäin ensi keskiviikkona 13.12, kirjoittaa politiikan päällikkö Jussi Kärki.

Juuri nyt meillä on vasta Väyrysen sana, että hänellä on 20 000 kannattajakorttia. Väyrysen uutinen julkistettiin muuten samaan aikaan, kun eduskunta kokoontui juhlaistuntoon itsenäisyyspäivän aattona. Muutamilla meni samalla juhlatunnelma, jos ilmeitä oikein tulkitsin.

Aikataulu korttien tarkastuksessa on seuraava: ehdokashakemus on jätettävä 12.12. kello 16 mennessä. Helsingin vaalipiirilautakunta käy tämän jälkeen kortit läpi ja kokoontuu maanantaina 18.12.

Jos tällöin ei ole huomautettavaa, ehdokasnumerot arvotaan saman tien. Jos löytyy huomautettavaa, ehdokkaalla on vielä pari päivää aikaa täsmentää hakemustaan. Viimeinen takaraja on 21.12.

Tämä koskettaa kahta valitsijayhdistysten ehdokasta. Sauli Niinistö sai kokoon huimat 156 000 kannattajakorttia ja ne on jo käyty läpi ja vaadittava raja ylitetty. Sen sijaan Väyrysen korttien määrästä saadaan täysi varmuus ja virallinen vahvistus vasta ensi viikon jälkeen.

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta. Jos joku on allekirjoittanut sekä Niinistön että Väyrysen kannattajakortit, niin molemmat kortit hylätään. Edessä on siis vaalitoimitsijoilla melkoinen käsityö ja ristiintarkistus. Tämä työ tehdään kuulemma huolella.

Järjestämme MTV uutisten vaalitentin keskiviikkona 13. joulukuuta kello 20, joten Väyrynen aiheuttaa meillekin pikkupohdintaa. Haemmeko kellarista vielä kahdeksannen tuolin tv-tenttiimme, vaikka Väyrysen ehdokkuudesta ei vielä tuolloin ole sataprosenttista varmuutta.

Olemme päätyneet siihen, että Väyrynen kutsutaan presidentinvaalien tv-tenttiimme. Tuoli odottaa nelinkertaista presidenttiehdokasta.

Yllättävän moni lataa nyt suuria odotuksia, että tv-tentit pelastavat varsin latteat presidentinvaalit. Uskon itsekin samoin.

Todellisen vaalitaiston avaavaa MTV:n tenttiä vetävät Juha Kaija (juha.kaija@mtv.fi) ja Jaakko Loikkanen (jaakko.loikkanen@mtv.fi). Lähettäkää kysymyksiä, vinkkejä, palautetta heille ja minullekin jussi.karki@mtv.fi

Pankaa kalenteriinne 13.12. kello 20 – siis kaikki muutkin kuin Väyrynen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.