Mainos

Kommentti: "Uimarantaepidemian" tiedottamisen uskomaton vaikeus

Kymmeniä soittoja eri viranomaisille. Ei, tämä ei kuulu meille. Ei, emme lähde arvuuttelemaan asiaa ennen virallisia tuloksia. 

Ainakin 600 ihmistä potee parhaillaan vatsataudin oireita. Syynä lienee uimavesi, jonka tarkempaa aiheuttajaa arvuutellaan kahden viruksen välillä. Silti kukaan, ei yksikään viranomainen, ole astunut esiin ja antanut kunnollista lausuntoa. 

Tutkimustuloksia odotellaan ja sen aikaa asia junnaa paikallaan. Sairastuneiden määrä sen kuin lisääntyy ja oireita ilmenee jo eri puolilla Suomea. 

Asiantuntijalausunnot ovat tiukassa. Tämän päivän pitkän puhelinkierroksen saldona on liki parikymmentä puhelua ympäristö- ja terveydenhuollon alan asiantuntijoille, joista soittaja siirretään seuraavalle "asiasta paremmin tietävälle". Kommenttia ei anneta, ennen kuin uutta ja luotettavaa tietoa on saatavilla. Myöskään sen hetkistä tilannetta ei haluta lähteä "arvuuttelemaan", kun "asia ei meille periaatteessa kuulu". 

Uimaan haluavia on kehotettu seuraamaan lapsiaan ja polskuttelemaan isommissa vesissä. Myös vatsatautia potevat henkilöt ovat saaneet suosituksia pysytellä poissa yleisiltä uimarannoilta, mutta yhteneväistä ohjeistusta uimakiellosta ei ole ainakaan toistaiseksi annettu. 

Saa nähdä, uskaltautuvatko uimarit veteen viikonloppuna. Ja kuinka paljon sairastuneita onkaan helteisen viikonlopun jälkeen?

Ainakin näytteidenantajia luulisi jo riittävän - kommenttien vähyydestä huolimatta. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.