Mainos

Kommentti tietolähdesotkusta: Paukkurauta-Päivin nopea veto

Paukkurauta-Kati on 1960-luvun lännenelokuva, jossa topakka opettajatar Cat Ballou joutuu puolustamaan kotitilaansa ahneita liikemiehiä vastaan.

Paukkurauta-Kati palkkaa pyssymiehen, mutta tämä osoittautuu juoppolalliksi. Lopulta Katille jää yksi vaihtoehto: hän vetää revolverivyön omille lanteilleen.

Elokuva muistui mieleen sisäministeri Päivi Räsäsen toimista. Sen verran tomeraa Paukkurauta-Päivin toiminta torstaina oli.

Poliisit ovat iät ajat käyttäneet tietolähteitä eli vinkkimiehiä, kalveja ja tietäjiä. Vasikoiksi poliisit eivät tiedonantajia kutsu – se on rosvojen nimitys pettureina pitämilleen.Tietolähteistä säädettiin laissa 2005.

Pykälän mukaan poliisi voi ”käyttää poliisihallinnon ulkopuolista henkilöä tietolähteenä”. Samaan aikaan säädettiin myös, että nämä tietolähteet voidaan rekisteröidä. Kyse oli laajemmasta poliisilain uudistuksesta, jossa yritettiin säätää tästä poliisitoiminnan harmaasta alueesta. Peitetoiminnasta, valeostoista ja tietolähteiden käytöstä on kuitenkin vaikeaa kirjoittaa täsmällisiä pykäliä, jotka antaisivat ohjeet käytännön tilanteisiin.

Tässä hyvin rajatussa rekisterissä on nykyisin muutama kymmenen nimeä. 

Lue koko blogi tästä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja