Mainos

KOMMENTTI: Tarja Halonen puhuu outoja Sipilän hallituksen maineesta

Moni kummasteli, kun presidentti Tarja Halonen ilmoitti MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa olevansa huolissaan hallituksen maineesta - jo etukäteen.
Sitä sopiikin ihmetellä.

Halonen  sanoi haastattelussa toivovansa sydämestään, että tulevasta hallituksesta tulee ennakkomainettaan parempi.

Tulevaa hallitusta kun on jo etukäteen haukuttu kestävän kehityksen ja ympäristöasiaiden jättämisestä  sivurooliin ja kovien talouspäätösten jalkoihin.

Halonen muistutti haastattelussa kaiken kukkuraksi, että kansalaisjärjestöt, ammattiyhdistysliikkeet mukaan luettuna ovat valmiita yhteistyöhön, kunhan hallitus on siihen valmis.

Eipä tule mieleen, että aikaisemin nykyhistoriassa yksikään presidentti, ei edes Halonen itse, olisi tullut julkisuuteen edustamaan ay-liikettä sellaista hallitusta vastaan, joka on  vasta tekemässä ohjelmaansa - jonka sisällöstä Halosella ei voi olla vielä sen parempaa tietoa.

Sdp:ssä vaalien tuloksen nieleminen  on ollut puolueelle erittäin karvasta. Pohjaviritys on ollut sen kaltainen, että kansassa on jotain vikaa, kun se äänesti väärin ja maahan selkeällä enemmistöllä  perusporvaripohjan.

Sdp:n vaalitulos oli historiallisen huono. No jaa, viime presidentinvaaleissa meni vieläkin heikommin, Sdp:n ehdokasta Paavo Lipposta äänesti 6,7 prosenttia kansasta.

Kuvaavaa on, että istuva presidentti Sauli Niinistö on kehunut hallitusneuvottelujen ja tulevan pääministerin Juha Sipilän (kesk.)  rivakkaa otetta. Ehkä sekin on ärsyttänyt virkatuolin entistä haltijaa.

Harvoin on hallitusneuvottelujen alla tuleva hallitusohjelma haukuttu jo etukäteen yhtä reippaasti kuin nyt. Voi kuitenkin olla, että kansa odottaa tulevalta hallitukselta reippaita otteita ja sitä  suunnannäyttämistä, joka edellishallituksilta on puuttunut.

Nyt vaaleissa neljänneksi jäänyt Sdp poraa itselleen myös varapuhemiehen paikkaa koko opposition nimissä - vaikka samalla logiikalla sitä voisi tarjota vaikka vihreille, puolue sentään on vaalien voittaja.

Keskusta, PS vai kokoomusko luopuisi vapaahehtoisesti puhemiehistöpaikastaan Sdp:n hyväksi, kun ministerien määrääkin vähennetään?

Ei taida luopua.

Ja odottakaamme nyt sitä hallitusohjelmaa ennen kuin se valmiiksi lytätään.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.