Mainos

Kommentti: Tällaisen insinöörin Finnair sai johtoonsa

Väsyneempi olisi saattanut haukotella, kun Finnairin uusi toimitusjohtaja Pekka Vauramo, 55, esitteli ensimmäisiä arvioitaan lentoyhtiöstä torstain tiedotustilaisuudessa. Ja hyvä niin.

Finnairissa on kuohuntaa riittänyt viime vuosina, mutta nyt näyttää siltä, että Vauramosta ei kovin helpolla revitellä isoja otsikoita.

– Uskon, että Finnair saa minusta kuuntelevan ja keskustelevan johtajan. Pyrin varmistamaan, että kaikki ymmärtäisivät yhteiset päätöksemme, Vauramo luonnehtii itseään.

"Yhteisiä päätöksiä" on luvassa jatkossakin säästöistä ja leikkauksista. Vauramon mielestä Finnairin nousu viime vuonna voitolliseksi osoittaa, että suunta on oikea, mutta kulukuuria pitää jatkaa.

– Usein kulukuurin jalkoihin jää kuitenkin kasvu ja sitä meidän pitää hakea. Aasian kasvavat markkinat ovat meille siinä iso mahdollisuus, hän sanoo.

Aasian Vauramo tuntee hyvin; viime vuodet hän on asunut Hongkongissa. Vauramo tulee Finnairille teollisuusyhtiö Cargotecista, samasta firmasta, johon hänen edeltäjänsä Mika Vehviläinen alkuvuonna lähti.

Finnairin hallituksen puheenjohtajan Klaus Heinemannin mukaan kyse on sattumasta.

– Teimme Cargotecille saman kuin he meille, veimme heiltä kokeneen johtajan, Heinemann kevensi infon tunnelmaa.

Finnairin johtajaksi oli kuusi ehdokasta, kaikki suomalaisia. Heinemannin mukaan niin pitääkin olla, sillä Finnair on Suomen lähettiläs maailmalla.

– Yhdistelmä, jossa minä edustan kansainvälisyyttä ja uusi toimitusjohtaja Suomea kielen ja kulttuurin näkökulmasta, toimii mielestäni hyvin, Heinemann sanoo.

Vauramolla ei ole kokemusta ilmailualalta, muuta kuin matkustajana. Mutta Finnair hakikin joukkuepelaajaa, jolla on johtoryhmässään joukko lentoalan ammattilaisia.

Ennen Cargotecia Vauramo on työskennellyt ruotsalaisessa kaivos- ja rakennusyhtiö Sandvikissa. Koulutukseltaan hän on kaivosalan diplomi-insinööri.

Vauramon kuukausipalkka on 51 500 euroa kuukaudessa - hänellä ei ole asuntoetua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.