Mainos

Kommentti: Räsäsen ehdotus vaikuttaa Supon rahoitukseen

Suojelupoliisin siirto poliisihallituksen alta sisäministeriön alaisuuteen ei tarkoita paluuta poliittiseen poliisin. Muutoksella on kuitekin merkitystä supon rahoitukseen. Tätä mieltä on MTV Uutisten kokenut rikostoimittaja Jarkko Sipilä blogissaan.

Sipilän mukaan supo pääsee pois ikuisissa rahavaikeuksissa painiskelevan poliisihallituksen alta ministeriön polvelle.

- Erikoispoliisi saa erikoiskohtelun ja arvatenkin erikoisbudjetin. Tällä vuosituhannella suojelupoliisin henkilöstömäärä on kasvanut 33 prosenttia. Lisää ihmisiä varmaankin tarvitaan.

Sipilän mukaan paluusta 1970-luvun poliittiseen poliisiin ei ole kyse.

- Enemmän kyse on siitä, että ministeri voi keskustella supon kanssa strategisista linjauksista.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) ilmoitti tänään käynnistävänsä suojelupoliisin siirtämisestä sisäministeriön alaisuuteen lainsäädäntöhankkeen. Suojelupoliisi säilyisi poliisiyksikkönä, eikä siitä muodostettaisi siviilitiedusteluviranomaista. Suojelupoliisin hallinnollista asemaa ja tehtäviä pohtinut työryhmä luovutti tänään raporttinsa sisäministerille.

Supon valtuuksiin palataan talvella, kun Sipilän mukaan toinen olennainen työryhmä saa raporttinsa valmiiksi. Tämä työryhmä miettii, miten ja millä ehdoin viranomaiset pääsevät urkkimaan Suomen verkkoliikennettä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.