Mainos

Kommentti: Pikkuleijonien MM-kullassa vahva symboli – tästä Suomessa syytä olla äärimmäisen ylpeä

7:06

Pikkuleijonien kultajoukkueesta heijastui aivan järisyttävän upeita asioita koko Suomi-kiekon kannalta. Koko Pikkuleijonien tarina ja nykysuunta kulminoitui yhteen hetkeen.

Videolla huippuhetket Pikkuleijonien finaalivoitosta.

Venäjällä järjestetyissä kisoissa Suomen joukkue oli selvästi turnauksen paras joukkue. Tuntui siltä, kuinka tuo poikalauma ei olisi vähääkään välittänyt pienistä vaikeuksista.

Pikkuleijonien elekieli oli poikkeuksellinen. Suomen pelaajat eivät pelänneet, eivät nöyristelleet isoja maita.

Suomi janosi mahdollisuuksia.

Finaalissa USA tarjosi turnauksen kovimman haasteen. Tähänkin Suomen joukkue valmistautui esimerkillisellä tavalla. Koko joukkue tuli äärimmäisen latautuneena kaukaloon, kuin ammattimiehet. Puhutaan kuitenkin 16-, 17-, juuri ja juuri 18-vuotiaista pelaajista.

Kavereista, jotka ovat vielä pelaajauran alkupolulla.

Pikkuleijonat on ollut nyt neljä kertaa putkeen finaaleissa alle 18-vuotiaiden tasolla. Kaksi kultaa, kaksi hopeaa. Suomi on aidosti iso maa tällä tasolla.

Menestys kertoo hyvin yksinkertaisesti siitä, että Suomessa tehdään oikeita asioita. Kollektiivinen oikean polun kulkeminen konkretisoituu yksilöihin ja yksittäisiin hetkiin.

Niistä pysäyttävin oli Pikkuleijonien 3-2-maali.

HIFK:n 17-vuotias hyökkääjä Niklas Nordgren blokkasi USA:n puolustajan kudin alivoimalla. Nordgren ei jäänyt jäähän makaamaan. Hän haistoi sauman.

"Nordgren oli tämän turnauksen paras maalintekijä. Miettikää. Suomalainen pelaaja on omassa ikäluokassaan maailman paras maalintekijä."

Tilannetta seurasi vastaisku, jossa nähtiin nykyisen sukupolven Suomi-kiekkoa parhaimmillaan. Jesperi Kotkaniemi malttoi, malttoi ja malttoi. Superlupaus käytti oveluuttaan ja kylmäpäisyyttään. Upea levityssyöttö Nordgrenille, joka ei todellakaan missannut saumaa.

Tuntui siltä, kuinka Nordgren näki jo blokin jälkeen nimensä valotaululla. Hänen elekieli oli kuin kylmäverisellä saalistajalla.

Nordgren oli tämän turnauksen paras maalintekijä. Miettikää. Suomalainen pelaaja on omassa ikäluokassaan maailman paras maalintekijä.

Maasta, jota on ehditty tituleerata puukätisten rouhijoiden ja maalivahtien maaksi. Suomesta tulee ikäluokan paras maalintekijä.

Se on aivan uskomattoman hieno asia koko kansalle. Patrik Laine ei ole vain yksittäistapaus.

Nordgrenin finaalin 3-2-voittomaalissa yhdistyi kaksi sukupolvea. Itse blokkaus oli osoitus sisukkuudesta ja äärimmäisestä joukkuepelaamista. Vastahyökkäyksen viimeistelyssä näkyi uusi sukupolvi, joka ajattelee mahdollisuuksien kautta.

Yksi pieni tilanne kertoi niin huikeaa kieltä siitä, mihin Suomi-kiekko on menossa. Nykypäivänä Suomesta tulee joukkuepelaajia, jotka pystyvät tekemään tulosta.

Nordgren yksilönä voi herättää kysymysmerkkejä jonkun papereissa. Vanhan liiton koutsi ei edes laittaisi Nordgrenia, 174-senttistä takatukkaa alivoimalle. Siellä hän oli. Johtavana pelaajana heittäytymässä kiekon eteen. Ja mitä siitä seurasikaan.

Näistä pojista ja tästä kehityssuunnasta kannattaa olla äärimmäisen ylpeä Suomessa. Nyt voi syyttä suotta hehkuttaa. Suomalaisen kiekkoilun tulevaisuus näyttää, ihan oikeasti, todella valoisalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.