Mainos

Kommentti: Paatero torppasi Ala-Pietilän pörssihaaveet

Solidiumin hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän potkut herättivät paljon tuohtumusta. Roiston roolia on tarjottu lähtöpassit antaneelle omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolle (sd.), joka on puhunut pitkällä ajalla syntyneestä luottamuspulasta. Tieto ei ole kulkenut.

MTV:n tietojen mukaan kamelin selän katkaisi lopulta se, että Ala-Pietilä on vastoin omistajan tahtoa valmistellut Solidiumin listaamista pörssiin. Ala-Pietilä on kulkenut omaa latuaan samaan aikaan, kun virkamiestyöryhmä selvittää valtion sijoitusyhtiön kehittämistä.

Närää on erityisesti aiheuttanut Ala-Pietilän asettuminen ministerin ja omistajaohjauksen virkamiesten yläpuolelle. MTV:n tietojen mukaan Paaterolla on virkamiestensä laaja tuki tässä kiistassa.

Miksi sitten Paatero toimi näin rajusti vaalien jälkeen, kun hallitus toimii ainostaan toimitusministeristönä? Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on arvostellut suorasanaisesti Paateroa juuri tästä potkujen ajankohdasta.

Yksi selitys voi olla se, että Paatero halusi torpata Ala-Pietilän valmisteleman pörssilistauksen ennen kuin se oli liian myöhäistä. Solidiumin pörssijuna olisi ehtinyt paljon pitemmälle seuraavaa omistajaohjausministeriä odotellessa.

MTV:n tietojen mukaan Ala-Pietilän kohtelu on kuumentanut paitsi kokoomuspoliitikot myös suomalaisten yritysjohtajien eliitin. Puhelimet ovat soineet kivaasti siellä ja täällä sikariportaassa.

Voi kysyä, onko joku soittanut myös tulevalle pääministerille Juha Sipilälle (kesk.). MTV:n haastattelussa keskiviikkona Sipilän vastaus oli paljon puhuva. Sipilä sanoi tuntevansa Ala-Pietilän ja ihmettelevän, miten hänen kanssaan saa aikaan epäluottamuksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.