Mainos

Kommentti: Muista Nokia – jotain mätää Ranskanmaalla

Mihin Nokian johto aikoo sijoittaa Microsoft-kaupasta tienatut miljardit? Ei ainakaan Ranskaan, vastaa kasvava kuoro.

NSN-verkkoyhtiötä on naitettu jo pitkään Alcatel-Lucentiin ja tämä spekulaatio sai lisää polttoainetta ranskalaisyhtiön jättisaneerauksesta. Alcatel-Lucent aikoo vähentää 10 000 työpaikkaa, mikä on 14 prosenttia yhtiön työvoimasta.

Moni analyytikko kysyy, miten kahdesta kivireestä syntyisi yksi ferrari. Nokian ja Siemensin verkkofuusio on kaukana menestystarinasta; Alcatelin ja Lucentin yhdistyminen ei ole kaukana katastrofista.

Nyt julkistetut irtisanomiset ovat osa Alcatel-Lucentin säästöohjelmaa, joka julkistettiin jo kesällä. Yhtenä osana saneerausta yhtiö yrittää kaupata omaisuuttaan miljardilla eurolla – se vaikuttaisi sopivalta hintalapulta Alcatel-Lucentin langattomille verkoille.

Miljardiostoksella Nokia saisi avattua paraatioven Amerikan verkkomarkkinoille, mutta mukana tulisi paljon ongelmia. Jo kaksi Alcatelin toimitusjohtajaa on uuvahtanut säästöohjelmien vetämisessä, sillä Ranskassa poliitikot taistelevat ay-väen rinnalla irtisanomisia vastaan.

Alcatel-Lucentista tuskin tulee kilpajuoksua. NSN:n johto voi seurata katseella sivusta, miten ranskalaisten saneeraus tällä kertaa onnistuu.

Sitä ennen Nokian johdon pitäisi päättää, mitä yhtiö aikoo tehdä isona. Uusi strategia valmistuu todennäköisesti alkuvuodesta. Jos ja kun Nokian päätähtäin on verkkomarkkinoilla, NSN voi ajan kanssa poimia kutistuvan Alcatel-Lucentin asiakkaita tai osan yhtiöstä hitaasti kypsyttäen.

Uuden Nokian johtajat huomaavat varmasti ilman neuvojakin, että kiire ja hengenhätä ovat nyt muilla – ei enää Nokialla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.