Mainos

Kommentti: Mokasiko Soini loka-asiassa?

Perussuomalaiset vaativat eduskunnassa jätevesiasetuksen kumoamista, mutta puheenjohtaja Timo Soini oli itse Espoossa päättämässä jätevesiasetuksen tiukasta soveltamisesta, kirjoittaa MTV Uutisten politiikantoimittaja Vesa Kallionpää. Miten siinä niin kävi? 

Perussuomalaisten tiukat vaatimukset jätevesiasetuksen kumoamisesta joutuvat hiukan outoon valoon, kun tutkii Espoon kaupunginvaltuuston 18.11.2013 tekemää yksimielistä päätöstä.

Espoossa jätevesiasetusta sovelletaan osin jopa vaadittua tiukemmin. Ainakin tärkeillä pohjavesialueilla, vesilaitosten lähialueilla ja ranta-alueilla noudatetaan vähimmäisvaatimuksia tiukempaa puhdistustasoa.

Elokuussa puheenjohtaja Soini kuitenkin vaati "läpimädän" jätevesiasetuksen kumoamista. Samalla Soini paljasti, että perussuomalaiset tekevät jätevesiasetuksen kumoamisesta yhden vaaliteemoistaan.

Onko Soini siis sitä mieltä, että "älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon"?

Soinin puolustukseksi voi toki sanoa, että jätevesiasetuksesta tuli perussuomalaisten vaaliteema vasta tämän vuoden huhtikuussa, kun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström teki lakialoitteen asetuksen kumoamisesta. Päätös Espoon lokavesisäännöista nuijittiin nelisen kuukautta aikaisemmin. Ja pitäähän asetusta toki noudattaa.

Perussuomalaiset jatkoivat vaaliteemansa esilläpitoa myös tänään eduskunnan kyselytunnilla. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) lupasi moneen kertaan tutkia asetuksen ongelmakohtia, mutta Soini ja perussuomalaiset vaativat koko asetuksen kumoamista.

On helppo kuvitella, kuinka perussuomalaiset värikkääseen tapaansa villitsevät vaalikarjaa tällä parjatulla ja osin aiheestakin inhotulla lokalailla. Ehdokkailta saattaa siinä vauhdissa tulla sitä itseään myös puheen muodossa torien vaalikojuilla.

Toivoa sopii, että jätevesi-inttämisen lopputulos olisi sellainen, että kohtuuttomat vaatimukset kohtuullistetaan, mutta samalla kohtuuttomat haitat ympäristölle vältetään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.