Mainos

Kommentti: Ministeripörssin varmat: Grahn-Laasonen ja Paatero

Hallitukseen vihreiden tilalle nousevat ministerit valitaan torstaina, mutta nimet ovat jo selvillä: kokoomuksen ministeripaikan saa forssalainen Sanni Grahn-Laasonen ja SDP:n ministeripesti menee kotkalaiselle Sirpa Paaterolle.

Loppuviikon ministerivalinnat menevät siis ilman kipuilua, sillä nimet ovat sekä kokoomuksen että SDP:n puoluejohdossa jo selvillä.

Uusi ympäristöministeri, joka korvaa Ville Niinistön (vihr),  on ensimmäisen kauden kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen, jota pidetään puheenjohtaja-pääministeri Alexander Stubbin suojattina ja luotettuna. Kun Stubb oli edellishallituksen ulkoministerinä, Grahn-Laasonen oli hänen lehdistöavustajansa. Media onkin Grahn-Laasoselle tuttua: hänen isänsä on Forssan Lehden päätoimittaja.

Ympäristöasioista hänellä ei ole juuri näyttöjä, mutta ministeripesti tulee hyväksi avuksi alkavaan vaalikamppailuun.

Eduskunnassa Grahn-Laasonen tehtaili yhteisiä avauksia myös nimityshärdelliin ajautuneen Lasse Männistön (kok.) kanssa, mutta kansanedustajaparivaljakon yhteistyö on viime kuukausina ollut vähäisempää.

SDP:n Antti Rinne hakee puolestaan Pekka Haaviston (vihr.) paikalle nousevan omistajaohjausministerin Kotkasta. Paikalle istutetaan kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), joka on istunut eduskunnassa vuodesta 2006.

Paaterolla haetaan vauhtia Kymenlaakson vaalityöhön, joka on demareille tärkeämpääkin tärkeämpi alue seuraavissa vaaleissa. Paatero istuu eduskunnan talousvaliokunnassa ja on ollut tekemässä puolueen teollisuuspoliittisisa linjauksia. Paatero tunnetaan myös ydinvoiman kannattajana - kuten Rinnekin. Lisäksi Paatero on TUL:n puheenjohtaja.

Kotkalle ministeripesti on myös tärkeä: kaupungin edellinen demariministeri oli Anna-Liisa Kasurinen (sd.), jonka kulttuuriministeriaikoja (1987-1991) monet jaksavat muistella opetusministeriössä vieläkin.

Virallisesti Sdp linjaa ministerivalinnan torstaina puoluehallituksen kokouksessa ja sen jälkeen eduskuntaryhmässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.