Kommentti: Miksi Aleksander Barkov oli täydellinen valinta kapteeniksi?

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Florida Panthers kertoi maanantaina nimittäneensä Aleksander Barkovin seuran uudeksi kapteeniksi. Valinta on niin oikea kuin olla ja voi, kirjoittaa MTV Sportin Ilari Savonen.

Ylälaidan videolla Barkovin haastattelu tältä kesältä.

Barkovissa iskee yksi fakta silmään. Hän aloittaa jo kuudennen kautensa NHL:ssä. Kuudennen! Vastahan se sympaattinen isokokoinen nuori poika lähti Hakametsästä rapakon taakse.

Vaikka 23-vuotiaana hän on yhä nuori pelaaja, on hän ollut konkari peliotteiden puolesta jo kymmenisen vuotta. Barkovista on huokunut koko ammattilaisuran ajan äärimmäinen kypsyys ja esimerkillisyys.

Barkov asettaa riman sille, kuinka nöyrä ihminen voi olla. Kesti vuosia ennen kuin hän uskalsi heittää vitsiä eri haastatteluissa. Barkovissa näkyy kurinalainen kasvatus. Hän jos joku tekee työt mukisematta.

Siksi hän on yksi NHL:n parhaista pelaajista.

Barkovin hyvyys ilmenee joka ikisessä hetkessä, kun hän on jäällä. Hän on yksinkertaisesti niin sairaan hyvä jääkiekkoilija.

Barkov tekee kaiken hyvin. Kaiken. Hän on yksi NHL:n parhaista puolustavista hyökkääjistä. Nero kiekonriistoissa ja aivan käsittämättömän taitava kiekonkäsittelijä. Barkovin yksilötaidot näkyvät muun muassa rankkareissa, joissa hän on velho. NHL:n paras. Ylivoimaisesti.

Barkov on aliarvostettu pelaaja. Iso NHL-markkina, eli toisin sanoen torontolainen kiekkomedia ei ole tajunnut vielä hänen tasoaan. Mikäli Barkov pelaisi Torontossa tai Montrealissa, olisi hän esillä joka päivä joka paikassa. Kaikki ylistäisivät.

Niin hyvä hän on.

Barkov oli Panthersille ainoa oikea valinta kapteeniksi.

Miksi?

Siksi, koska hän on seuran kasvot.

Ja siksi, koska hän on seuran ylivoimaisesti isoin johtaja.

Barkov ei huuda. Hän ei ole verbaalikone. Hän on johtaja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Hän on se, jota Panthersin nuoret pelaajat katsovat ylöspäin. Hän on se, jota esimerkiksi suomalaishyökkääjä Henrik Borgström yrittää matkia.

Barkov on se, joka vie Panthersia eteenpäin. Hän on ollut suunnannäyttäjä koko ajan Pohjois-Amerikassa pelatessaan. Nyt siihen asemaan tuotiin mukaan yksi merkki.

Maanantain nimityksessä on myös oma suomalaismietintävivahde. NHL:ssä on tällä hetkellä kaksi suomalaiskapteenia: Barkov ja Mikko Koivu.

Koivu, 2010-luvun leijonakapteeni. Barkov, tulevaisuuden leijonakapteeni?

Hyvinkin mahdollista.  

Lue myös:

    Uusimmat