Mainos

Kommentti: Kysytään Herra Presidentiltä!

Kaikki  - kerta kaikkiaan kaikki - menee huonosti maassamme, se selvisi viimeistään tänään tiistaina 3. joulukuuta. MTV:n uutisten politiikan osasto suosittelee, että Herra Presidentiltä kysytään itsenäisyyspäivanä  laajoja kysymyksiä siitä, miksi maassamme menevät kaikki asiat penkin alle vinkuen juuri nyt.

Kuten tiedetään, on Herra Presidentti Sauli Niinistö kaukaa viisas ja kaikkitietävä.  Siksi valtakunnan parhaat journalistiset voimat harkitsevat parhaillaan perusteellisesti erittäin tärkeitä kysymyksiä, joita presidentille saa esittää Suomen ja ellei koko maapallon tärkeimmässä tv-ohjelmassa, presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolta, perjantaina. Ohjelmaa seuraa Ylen kanavilta  5 442 322 suomalaista (Tilastokeskus, väestölaskenta) ja loput MTV:n netistä.

Alla muutama mallikysymys, saa käyttää:

- Herra Tasavallan Presidentti, miksi maamme koululaiset muuttuvat vuosi vuodelta tyhmemmiksi, kuten Pisa-tutkimus osoittaa? Onko syypää edellinen opetusministeri Jukka Gustafsson vai onko, kuten edeltäjänne J. K. Paasikivi usein sanoi,  syypää Suomen pohjimmiltaan tyhmä kansa?

- Herra Presidentti, miksi Suomi tippui kärkisijoilta korruptiota vastustavan Transparency Internationalin vertailussa, kysynpä vaan!

- Arvoisa Herra Presidentti, passaisiko vielä kysyä tähän heti perään, miksi poliiseista on tullut rikollisia ja rikollisista talousasiantuntijoita tv-ohjelmiin?

- Herra Presidentti, tuotanoinnii, mitä Talvivaaran saostusaltaalle pitäisi tehdä ja pitäisikö Pekka Perä lähettää perä edelle niin kauas kuin pippuri kasvaa tai juottaa hänelle lasillinen saostusaltaan vettä?

- Presidentille tällainen kysymys: pitäisikö Suomen telakoilla tehdä jälleen puisia kolmimastoparkkeja vientiteollisuutemme tarpeisiin, kun rauta ei käy kaupaksi?

- Kunnioitettu Herra Presidentti, onko hallituksella tarkoitus tapaa eläkeläiset kotona nälkään ja vaivoihin 300 miljoonan leikkauksilla?

- Herra Presidentti, pitäisikö vinkuville yrityspomoille antaa vielä lisää verohelpotuksia, kun 900 miljoonan yhteisöveroalennus ei riitä näköjään mihinkään - taas kerran?

- Herra Presidentti, mitä mieltä olette seuraavasta kysymyksestä: Onko maallamme malttia vaurastua?

- Arvoisa Presidentti, tulisiko talouspolitiikassa lisätä taksinkuljettajien asiantuntijaosaamista nykyisestä?

- Herra Tasavallan ykköspresidentti, tulisiko tästä ylipäätään mitään, ellei Sdp ja sen puheenjohtaja Jutta Urpilainen olisi herättänyt kansaamme talouden välttämättömiin rakenteellisiin uudistuksiin?

- Herra presidentti, kansanedustaja Pentti Oinonen (pers.) ei osallistu vastaanotollenne.  Harmittaako se: a) vietävästi; b) jonkin verran; c) en osaa sanoa; d) ei paljoakaan;  e) ei hevonhännän vertaa.

- Järjestetetäänkö seuraava itsenäisyyspäivän vastaanotto  toimestanne Kiuruveden kulttuuritalolla?

-  Kiitoksia vaan vastauksista, Herra Presidentti! 

(Ja onhan tässä pari päivää aikaa keksiä lisää.)

 

Timo Haapala

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja