Mainos

Kommentti: Iivo Niskanen ei ollut oikea eikä väärä valinta

23:26

Hiihtäjä Iivo Niskanen tuli selkeällä äänivyöryllä palkituksi Vuoden 2017 suomalaisena urheilijana. Valinta ei ollut kultaisen Lahti-säkenöinnin jälkeen yllätys, mutta ei myöskään missään nimessä ainoa oikea.

Äänestyksen kolmosen Lauri Markkasen poikkeukselliset NBA-temput tämän debyyttikaudella ovat olleet kaiken hehkutuksen arvoisia koripallosaavutuksia. Kakkoseksi tulleen Henri Kontisen tennisvuosi oli puolestaan suorastaan hirmuisen kova. Kärkikolmikosta kunkin valitsemiselle oli omat tanakat perusteensa.

Kontinen tahkoi koko kilpailuvuoden kaaressa Niskasta kovempaa tulosta.

Kontinen on kolmikosta oma lukunsa. Hän nappasi viime vuonna nelinpelissä aussipelaaja John Peersin parina kaikkiaan viisi turnausvoittoa – kirkkaimpina kruunuina ATP-finaaliturnauksen ja Australian avointen tittelit.

Nelinpelaajan suorituksia on urheilutoimittajienkin ollut kiperä arvioida ja suhteuttaa, mikä näkyi lopulta turhankin suurena (785 pisteen) erona Niskasen ja Kontisen välillä. Ei olisi nimittäin ollut vääryys, jos palkinto olisi kolahtanut Kontiselle. Pikemminkin päinvastoin.

Kontinen oli läpi vuoden hurjassa iskussa. Hän oli maailmanlistan ykkösenä kaikkiaan 24 viikkoa, mikä on tenniksen kaltaisessa globaalissa lajissa – nelinpelissäkin – hurja suoritus.

Kontinen tahkoi koko kilpailuvuoden kaaressa Niskasta kovempaa tulosta.

Mutta se Lahti ja kultaa tuonut perinteisen väliaikalähtökisa. Siinä vaan on myös sinivalkoiselle urheilutoimittajajoukolle poikkeuksellinen läheisyytensä ja tarttumapintansa. Kansan edessä, suomalaisille niin rakkaassa lajissa. Parisprintin loppusuorakaatumisen ja pettymykseltä maistuneen pronssin jälkeen pitelemättömänä henkilökohtaiseen kisaan ja kruunu kovalla tavalla kotiin. 

Ei tämä näinkään väärin mennyt. Kun kahta ei voi eri lajeista palkita, ja tehdä kuten vuoden 2014 palkinnon kanssa, kun parisprintin olympiakultakaksikko Niskanen ja Sami Jauhojärvi juhli yhdessä...

Äänestys

Oliko Iivo Niskanen oikea valinta Vuoden urheilijaksi?

Kyllä

Ei

Oliko Iivo Niskanen oikea valinta Vuoden urheilijaksi?

Kyllä 62%

Ei 38%

62%
38%
ääniä 13019 kpl

1:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.