Mainos

Kommentti: Demarien tasa-arvokeskustelu pakkaa naurattamaan

Vaalikrapulasta toipuvassa SDP:ssä on leimahtanut tasa-arvokeskustelu. Se pakkaa naurattamaan, sillä miesvallan nousun takana on naisenemmistön tekemät päätökset.


Kun Smolnassa kasataan hallitusta isojen kysymysten äärellä, tulevalla oppositiollakin on omat murheensa.

SDP:ssä, jonka gallupkannatus näkyy HS:n mukaan olevan 15 prosentin tasolla, pähkäillään maskuliinisen vallan suhdetta feminiiniseen.

SDP:n tuore tasa-arvokeskustelu syttyi, kun puolueen eduskuntaryhmän pääsihteeriksi valittiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen valtiosihteeri Kari Anttila.

Osa SDP:n naisavustajista, kansanedustajista ja piirivaikuttajista (mm. Helsinki) nosti metelin, että paikalle valittiin mies. Miehiä kun on nyt kuulemma liikaa päättämässä, sillä puheenjohtaja Antti Rinne on mies, Antti Lindtman valittiin ryhmän puheenjohtajaksi, mies, ja puoluesihteerinä huseeraa Reijo Paananen, miespä hyvinkin myös hän.

Mutta palataanpa tähän Kari Anttilan valintaan.

Osa naisista on pahoittanut mielensä ettei paikalle valittu naista, esimerkiksi ryhmän lainsäädäntösihteeriä Martta Octoberia, joka on hoitanut vt:nä pääsihteerin tehtäviä tänä keväänä.

Mutta mitenkäs päätös syntyikään?

Loppusuoralla haastattelussa oli viisi ehdokasta.

Haastattelut teki ryhmän johto, jossa oli kaksi naista eli varapuheenjohtaja Kristiina Salonen ja Johanna Ojala-Niemelä sekä yksi mies, Antti Lindtman. Kahden naisen ja yhden miehen joukko esitti tehtävään yksimielisesti Anttilaa, jonka ansiot katsottiin muita pätevämmäksi. Mm. Antti Rinteen avustaja Matti Hirvola pantiin syrjään. Ties vaikka hänelle joku olisi ajatellutkin tästä hänelle kultaista oksaa, mutta ei onnistunut.

Sen jälkeen naisenemmistöisen työvaliokunnan yksimielinen esitys vietiin SDP:n eduskuntaryhmään.

SDP:n eduskuntaryhmä hyväksyi  Anttilan valinnan niin ikään yksimielisesti.

Mainittakoon, että SDP:n eduskuntaryhmässä on 21 naista ja 13 miestä.

Nyt tätä päätöstä pidetään tasa-arvon vastaisena. Ääntä asiasta näkyy pitäneen mm. Tytti Tuppurainen, puolueen vaalipäällikkö.

Eipä muuta.

Semmoisia nämä tasa-arvoasiat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.