Mainos

Kommandot Karadzicin ja Mladicin jäljille

Yhdysvaltalaisia, ranskalaisia ja brittiläisiä kommandojoukkoja koulutetaan ABC-tv-yhtiön mukaan vangitsemaan Bosnian sotarikoksista etsittyjä henkilöitä. Yhdysvaltain puolustusministeriö kiisti kuitenkin, että tällainen koulutushanke olisi meneillään.

ABC:n uutisraportin mukaan erikoisjoukot lähtevät tekemään työtänsä jo muutaman kuukauden päästä. Kommandojoukon tärkein tehtävä on televisioyhtiön saamien tietojen mukaan Bosnian serbijohtajien Radovan Karadzicin ja Ratko Mladicin vangitseminen.

ABC:n raportissa kerrottiin, että salainen erikoisyksikkö ei kuulu Naton valvontajoukkoihin. Kommandoyksikköä koulutetaan Euroopassa, ja joukon koulutusta ja tehtävää tukee ABC:n mukaan ainakin 12 eurooppalaista valtiota.

Yhdysvaltain puolustusministeriö kiisti tiedon, mutta amerikkalaisviranomaiset eivät halunneet kommentoida sitä, olisiko Yhdysvallat valmis pidätysiskuihin tulevaisuudessa. Ministeriön edustaja sanoi, ettei hän voi kommentoida, mutta jatkoi presidentti Bill Clintonin sitoutuneen auttamaan sotarikollisten saamisessa tuomioistuimen eteen.

Bosnian serbien presidentti Biljana Plavsic sanoi tänään julkaistussa haastattelussa Financial Times -lehdessä, että Yhdysvallat oli pyytänyt häntä esittämään Karadzicille turvapaikan hakemista ulkomailta. Karadzic oli kuitenkin torjunut ajatuksen.

Plavsic sanoi, että Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright oli tehnyt ehdotuksen kesäkuun alussa. Albright oli pyytänyt Plavsicia ilmoittamaan tiedotusvälineille, että "Karadzic on lähtenyt maasta". Lisäksi Plavsicin oli määrä sanoa, ettei hän tiedä, minne Karadzic on mennyt. Plavsic harmitteli haastattelussa, ettei Karadzic tarttunut tilaisuuteen.
(STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.