Mainos

Komissiolta ehkä esitys eurobondeista - Rehn varoittaa Kreikasta

EU:n komissio aikoo lähiaikoina esittää vaihtoehtoja eurobondien luomiseksi, sanoo komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.

Barroson mukaan velkakriisin ratkaisemiseksi tarvitaan syvempää eurooppalaista integraatiota. Eurobondit eivät tuo nopeaa ratkaisua, mutta kierteen katkaiseminen vaatii toimia.

Eurobondeilla tarkoitetaan euromaiden yhdessä takaamia joukkovelkakirjalainoja.

Bondien toteuttaminen vaatii Barroson mukaan myös EU:n perussopimusten muuttamista.

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan euromaiden yhteiset velkakirjat eli eurobondit voidaan ottaa käyttöön vain jos niiden yhteyteen luodaan paljon nykyistä vahvempi valtiontalouksien valvonta.

Rehn varoitti Euroopan parlamentissa, että Kreikan ajautuminen maksukyvyttömyyteen tai maan ero eurosta aiheuttaisi dramaattiset kustannukset.

-Sen paremmin Kreikka kuin euroalue ei hyötyisi Kreikan erosta. Miten asiaa katsotaankin, on täysin varmaa, että Kreikan maksukyvyttömyys tai ero euroalueesta aiheuttaisi dramaattiset taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset kustannukset, ei vain Kreikalle vaan kaikille euroalueen maille, EU-jäsenille ja myös kumppaneillemme maailmalla.

Rehn lisäsi, että kaksi vuotta jatkunut velkakriisi on alkanut vaikuttaa reaalitalouteen. Talouskasvu ja työllisyys ovat joutuneet äärimmäisten paineiden alle.

(MTV3-STT)

Katso Helena Petäistön juttu Strasbourgista (Kymmenen uutiset 14.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.