Mainos

Komissio: Verokilpailua hyödyllistä

Uusia jäsenmaita on syytetty epäreilusta verokilpalusta, kun ne EU:n tukien turvin pitävät veronsa alhaisina ja houkuttelevat yrityksiä alueelleen.

Euroopan unionin komission mielestä verokilpailu on hyödyllistä, ja EU:n uusilla jäsenmailla täytyy olla täysi vapaus pitää yritysveronsa alhaisina.

Komissio kiisti näin Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin näkemyksen, että unionin olisi yhtenäistettävä veronsa. Myös Ruotsi on syyttänyt uusia jäsenmaita epäreilusta verokilpailusta, kun ne EU:n tukien turvin pitävät veronsa alhaisina ja houkuttelevat näin yrityksiä siirtymään alueelleen.

- Verokilpailu on hyödyllistä, se rohkaisee jäsenmaita kuluttamaan veronmaksajien rahat viisaasti, komission edustaja Jonathan Todd sanoi tänään. Komissio ei aio tehdä ehdotusta verojen yhtenäistämisestä, mikä vaatisi toteutuakseen EU-maiden yksimielisyyttä.

Britannia on vastustanut tähän saakka ankarasti yhtenäistä veropolitiikkaa, ja se on saamassa tukijoita uusista jäsenmaista. Unioniin liittyy lauantaina 10 uutta jäsenmaata. Niiden yritysverot ovat keskimäärin selvästi alhaisempia kuin EU:n vanhoissa jäsenmaissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.