Mainos

Komissio tutkii Volvon ja Scanian kaupan

EU:n komissio aikoo tutkia yksityiskohtaisesti Scanian siirtymisen Volvon omistukseen. Komissio ilmaisi tänään antamassaan tiedotteessa huolensa kaupan vaikutuksesta raskaiden ajoneuvojen markkinoihin, etenkin Pohjoismaissa.

Alustava selvitys osoitti, että fuusio voi antaa yhtiölle hallitsevan aseman kuorma-autojen ja bussien markkinoilla tai vahvistaa tällaista asemaa. Volvo/Scanian markkinaosuus olisi komission mukaan fuusion jälkeen erittäin suuri kuorma-autojen ja bussien kohdalla erityisesti Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Komissio on myös huolissaan siitä, että fuusio saattaa johtaa ns. oligopoliaan eli harvojen myyjien valtaan markkinoilla.

Volvo/Scaniasta tulisi Euroopan suurin kuorma-autojen valmistaja 31 prosentin markkinaosuuksineen, eli se olisi suurempi kuin Daimler/Chrysler. EU:n komissiolla on nyt neljä kuukautta aikaa selvittää yrityskauppaa. Yksityiskohtaiset tutkimukset johtavat usein siihen, että asianomaisten on ryhdyttävä toimiin hälventääkseen komission huolen kilpailusta.

Komissiolla on myös oikeus pysäyttää yrityskauppa kokonaan. Näin tapahtui mm. kaavaillussa Kesko/Tuko-kaupassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.