Mainos

Komissio: Suomeen lisää Natura-alueita

EU:n komissio toivoo Suomelta lisää ehdotuksia Natura 2000 -alueiksi 15 luontotyypin ja 17 lajin elinympäristöjen osalta. Lisäksi Suomelta pyydetään lisätietoja 6 luontotyypin ja 19 lajin osalta.

Komission luonnonsuojeluasioista vastaavan yksilön päällikkö Bruno Julien on lähettänyt alustavan arvion Suomen ehdotuksesta Natura 2000 -verkostoksi. Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus tutkivat komission ehdotusta kesän aikana. Samalla selvitetään, onko kysymys tarpeesta täydentää Natura 2000 -ehdotuksen alueita koskevia tietoja vai edustavuuden puutteista.

Jos kyse on uusista alueista, niitä koskevat esitykset valmistellaan syksyyn 2000 mennessä. Suomen ehdotuksen täydentäminen uusilla alueilla vaatisi mm. maastoinventointeja, asianosaisten kuulemista ja valtioneuvoston päätöstä muutoksenhakumenettelyineen.

Suomelta toivotaan lisää Natura-alueita luontotyypeistä mm. variksenmarjadyynien, luontaisesti runsasravinteisten järvien, hakametsien ja kaskilaitumien ja puustoisten soiden osalta. Lajeista mainitaan mm. isokultasiipi, hiuskoukkusammal, kylmänkukka ja lapinleinikki. Suomessa on kaikkiaan 69 luontodirektiivin tarkoittamaa luontotyyppiä ja 125 lajia.
(STT) mekö 17:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.