Mainos

Komissio selvittämään muslimien pyhien paikkojen uudistamistarvetta

Saudi-Arabian kuningas Fahd määräsi komission selvittämään muslimien pyhien paikkojen uudistamistarvetta Mekassa ja Medinassa. Fahd asetti määräyksen komission perustamisesta sunnuntaisen onnettomuuden jälkeen, kun yli kaksisataa pyhiinvaeltajaa tallautui kuoliaaksi lähellä Mekkaa.

Saudi-Arabian kuningas Fahd on määrännyt komission selvittämään muslimien pyhien paikkojen uudistamistarvetta Mekassa ja Medinassa. Komissioon kuuluu ministereitä ja korkeita virkamiehiä. Fahd antoi asetuksen komission perustamisesta sen jälkeen kun 244 pyhiinvaeltajaa oli tallautunut kuoliaaksi Minassa lähellä Mekkaa sunnuntaina.

Onnettomuus sattui pyhiinvaeltajien osallistuessa rituaaliin, jossa kivitetään kolmea Saatanaa esittävää pylvästä. Samantapaisia onnettomuuksia on sattunut aikaisemminkin vuotuisten pyhiinvaellusten yhteydessä. Pyhiinvaeltajien kivitysrituaalissa kuoli viime vuonna 14 ihmistä ja 35 ihmistä vuonna 2001. Sunnuntaina kuolleista oli saudiviranomaisten mukaan 54 Indonesiasta ja Pakistanista 36. Uhreista on tunnistamatta edelleen 53. Saudiarabialaisia oli kuolonuhreista vain kaksi, ja yksi oli Länsi-Euroopasta.

Kivitysrituaali perustuu uskomukseen, jonka mukaan Saatana ilmestyi täällä profeetta Abrahamille ja hänen kahdelle pojalleen. Nämä heittivät kohti Saatanaa kukin seitsemän kiveä.

Saatanan kivitystä jatkettiin maanantaina. Paikalla oli satoja poliiseja valvomassa pyhiinvaeltajia, joista osa aloitti kivityksen jo aamupäivällä ennen rituaalin virallista alkamista puoliltapäivin.


(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.