Mainos

Komissio kovistelee Suomea puolivalmiista autoverolaista

EU:n komissio kovistelee edelleen Suomea autoverosta. Suomella on vaikeuksia antaa komission viralliseen huomautukseen selkeitä vastauksia, sillä hallituksen esitys uudeksi autoverolaiksi on vasta eduskunnan käsiteltävänä.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta totesi tänään, että Suomi joutuu vastaamaan komission huomautukseen olemassa olevan tiedon pohjalta, ellei uusi laki ole tullut eduskunnassa hyväksytyksi ennen komission määräaikaa, joka on 19. helmikuuta.

Huomautus tuli juuri joulun alla, ennen kuin hallitus oli ehtinyt antaa uuden autoveroesityksensä eduskunnalle. Komission huomautus koskee sekä uusina että käytettyinä maahantuotavien autojen verotusta.

Komissio epäilee huomautuksessaan, että autovero on perussopimuksen vastainen tulli tai vastaava maksu. Suomi kiistää tämän ja huomauttaa, että myös EY-tuomioistuin on Siilin-tuomiossaan todennut autoveron sinänsä lailliseksi. Osa huomautuksesta perustuu juuri Siilin-tuomioon ja Suomi vastaa siksi, että uusi autoverolaki on parhaillaan käsiteltävänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.