Mainos

Komissaaria uhkaillut tuomittiin sakkoihin

Pohjalainen kunnanvaltuutettu ja viljelijä uhkasi ampua hirvikiväärillä maatalouskomissaarin viime syksynä.

Kyrönmaan käräjäoikeus tuomitsi EU:n maatalouskomissaaria Franz Fischleriä uhkailleen pohjalaismiehen sakkoihin virkamiehen vastustamisesta. Syyttäjä oli vaatinut miehelle ankarampaa rangaistusta laittomasta uhkauksesta.

Pohjalainen kunnanvaltuutettu ja viljelijä uhkaili Fischleriä tämän vieraillessa Seinäjoella viime syksynä. Mies saneli uhkauksensa maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan ja hänen erityisavustajansa puhelinvastaajiin vierailua edeltäneenä iltana. Viesteissä mies uhkasi ampua hirvikiväärillä maatalouskomissaarin.

Käräjäoikeus määräsi miehelle virkamiehen vastustamisesta 45 päiväsakkoa, yhteensä 344 euroa. Käräjäoikeus yhtyi syytetyn puolustuksen näkemykseen, jonka mukaan syyttäjällä ei ole syyteoikeutta laittoman uhkauksen osalta. Käräjäoikeus muistutti, että kyseessä on asianomistajarikos, eikä maatalouskomissaari itse ole esittänyt asiassa syytevaatimusta. Tällä perusteella käräjäoikeus jätti syytteen laittomasta uhkauksesta tutkimatta. Käräjäoikeus katsoi uhkauksen olleen muutoinkin vähäisen ja sen tapahtuneen lieventävien asianhaarojen vallitessa.

Syytetyllä ei ole aiempaa rikollista taustaa, eikä hänellä oman kertomuksensa mukaan ollut tarkoitusta toteuttaa uhkaustaan. Käräjäoikeus piti tekoa lievemmin rangaistavana virkamiehen vastustamisena. Tekoa ei kuitenkaan tehty hetken mielijohteesta, vaan syytetty valmisteli uhkaussoittoja. Sen vuoksi tekoa on pidettävänä vakavampana kuin hetkellisen suuttumuksen vuoksi tehtynä uhkauksena, huomautti käräjäoikeus.

Uhkaus aiheutti vierailun järjestäjille myös lisää töitä ja kustannuksia. Turvatoimia kiristettiin ja maatalouskomissaarin käyttöön tuotiin panssaroitu turva-auto. Tuomittu otettiin kiinni ennen Fischlerin vierailun alkamista ja hänet pidettiin putkassa vierailun ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.