Komentosillan pihvi ala Christer Lingström 22.11.2000

Toimittaja Ari Malmberg

600 g naudan ulkofileetä tai
hyvin riippunutta paistia
2 keltasipulia
2 punasipulia
1 purjo
savojinkaali
2 porkkanaa
voita
2 pulloa tummaa olutta (a 33 cl)
3 rkl omenamehua
3 dl lihalientä
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa liha neljään osaan ja nuiji paloja varovasti.
2. Kuori sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi. Pese purjo ja leikkaa se viipaleiksi.
3. Poista kaalin uloimmat lehdet ja leikkaa kaalin kova ydin pois. Suikaloi kaali.
4. Kuori porkkanat ja viipaloi ne.
5. Kuullota sipuleita, kaalia ja porkkanoita voissa suuressa kattilassa.
6. Lisää olut, omenamehu ja lihaliemi.
7. Paista liha pannulla noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Laita liha kasvisten päälle.
8. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja liha on mureaa, noin 10 minuuttia.
9. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
10. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat