Mainos

Komentaja Jackson: Rauhanturvaajat ampuivat itsepuolustukseksi

Britannian rauhanturvaajat ampuivat kaksi Kosovon vapautusarmeijan UCK:n jäsentä Pristinassa eilen. Rauhanturvaajien edustajan mukaan he ampuivat albaanit puolustaakseen itseään.

-Tapahtuma on erittäin valitettava, mutta niissä olosuhteissa rauhanturvaajat tunsivat, että heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kertoi rauhanturvajoukkojen komentaja Louis Garneau.

Brittiläiset rauhanturvaajat tappoivat Pristinassa kaksi ja haavoittivat kahta sotilasta aikaisin eilen. Ampumavälikohtaus sattui tuhansien kosovolaisten osoittaessa mieltään epävirallisen itsenäisyyden julistuksen vuosipäivän kunniaksi. Britit ampuivat miehiä suojelemansa serbien asuttaman rakennuksen edessä.

Vähän puolen yön jälkeen ihmisiä täynnä oleva auto ajoi rakennuksen ohi ja autosta alettiin tulittaa konekivääritulta. Kolme brittisotilasta uskoi olevansa vaarassa ja ampui kohti autoa. Yhden ihmisen kerrotaan kuolleen heti, toisen myöhemmin sairaalassa ja kahden haavoittuneen jääneen sairaalaan.

Brittisotilaat oli sijoitettu vartioimaan rakennusta sen jälkeen, kun serbiasukkaat olivat kertoneet pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta mielenosoituksen takia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.