Mainos

Kolumbiassa kidnapattiin 99 ihmistä jumalanpalveluksesta

Vasemmistosissit kidnappasivat ainakin 99 ihmistä jumalanpalveluksesta Calissa Kolumbiassa. Kapinalliset ampuivat yhden turvamiehen kirkon ulkopuolella.

Kaksi kapinallista kuoli poliisin ja sotilaiden luodeista näiden yrittäessä pelastaa panttivankeja. Muutama tunti kidnappauksen jälkeen kapinalliset vapauttivat 74 vankia, lähinnä naisia, lapsia ja iäkkäitä miehiä. Poliisi ja armeija jatkavat jäljelle jääneiden panttivankien etsimistä. Kolumbiassa toimii kaksi vasemmistosissijärjestöä, joista suuremman FARC:in kanssa Kolumbian presidentti Andres Pastrana valmistelee neuvotteluita. Tämän kertaisesta kidnappauksesta ovat vastuussa pienemmän ELN:n jäsenet.

Kidnappaukset ovat sissijärjestöille, niin vasemmisto- kuin oikeistomilitanteillekin, tavallinen tapa hankkia varoja. ELN on käyttänyt sitä kapinallisjärjestöistä kuitenkin eniten. Kolumbian katolinen kirkko on yrittänyt pysyä puolueettomana hallituksen ja eri kapinallisjärjestöjen välissä, mutta kirkko on jatkuvasti vedetty mukaan konflikteihin.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.