Mainos

Kolumbiassa järisi jälleen

Kolumbiassa sattui tänään uusi maanjäristys, jonka voimakkuus oli yli viisi richteriä. Uuden maanjäristyksen keskus oli maan koillisosassa Bucaramangan kaupungin ulkopuolella. Uusi järistys ei aiheuttanut kuolonuhreja eikä suuria vahinkoja.

Bucaramanga sijaitsee 300 kilometrin päässä pääkaupungista Bogotasta. Se on Koillis-Kolumbian tärkein teollisuuskeskus. Maanantainen järistys sattui maan länsiosassa Armenian kaupungissa. Tähän iltaan mennessä tiedettiin 700 ihmisen kuolleen, mutta viranomaiset arvelivat kuolleiden määrän saattavan nousta 1500:aan tai jopa 2000:een. Pelastustyöt jatkuivat tänään.

Kolumbian Punaisen Ristin mukaan kymmenettuhannet ihmiset jäivät Armenian kaupungin järistyksessä kodittomiksi. Kansainvälinen Punainen Risti vetosi tänään avun lähettämiseksi 8,2 miljoonan dollarin eli 41 miljoonan markan edestä maanjäristyksen uhreille. Alueella tarvitaan telttoja, huopia ja kuljetuskalustoa.

Maailman elintarvikeohjelma WFP ilmoitti aloittavansa hätäavun jakamisen huomenna. Järjestö ostaa elintarvikkeet paikallisilta tuottajilta, joten sen avustustoimet käynnistyvät nopeasti.

Punainen Risti on lähettänyt 500 työntekijäänsä ja vapaaehtoista avustamaan paikallisia pelastustyöntekijöitä, Kolumbian armeijaa ja poliisia. Paikalla on myös WFP:n ja YK:n lastenjärjestön Unicefin työntekijöitä arvioimassa elintarvikkeiden ja lääkkeiden tarvetta. Yhdysvallat valmisteli tänään kahden miljoonan dollarin eli kymmenen miljoonan markan arvoisen avustuserän lahjoittamista Kolumbialle.

Euroopan unionin komissio myöntää kuusi miljoonaa markkaa hätäapua Kolumbialle. Myös Maailmanpankki on luvannut apua.

Suomen Punainen Risti lahjoittaa 200000 markkaa uhrien auttamiseen. Suomen Punainen Risti vetoaa suomalaisiin: avustuksen voi soittaa puhelimeen 9800-7702 (29,80 mk/puhelu + ppm). Tilejä on useissa pankeissa:
Merita Pankki 221918-68000, Leonia 800019-225005 ja muissa pankeissa 9200.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.