Mainos

Kolumbian viimeinen suuri huumepomo jäi kiinni

Kolumbian viimeinen vapaalla jalalla ollut suuri huumepomo Daniel Barrera on saatu kiinni Venezuelassa.

"El Loco"- eli Hullu-kutsumanimellä tunnettu Barrera oli maailman etsityin huumeparoni Sinaloan kartellia johtavan meksikolaisen Joaquín "Chapo" Guzmánin jälkeen.

San Cristóbalissa, läntisessä Venezuelassa tehtyyn operaation toteuttivat Venezuelan viranomaisten lisäksi Yhdysvaltojen ja Britannian tiedustelupalvelut.

Rengas Barreran ympärillä kiristyi viime viikkoina, minkä aikana viranomaiset pidättivät 36 hänen alaistaan, sekä takavarikoivat 21 lentokonetta ja viisi tonnia kokaiinia. Barreran huumeliigan on arvioitu kuljettaneen kaikkiaan yli 900 tonnia kokaiinia Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Hänestä oli luvattu viiden miljoonan dollarin vihjepalkkio.

Barreran rikollinen ura alkoi 1980-luvun alussa. Hän jäi kiinni 1990 keskisessä Kolumbiassa, mutta onnistui pakenemaan. Kohta pakonsa jälkeen hän alkoi luoda suhteita marxilaiseen FARC-sissiryhmään, jonka tuottamaa kokaiinia hän markkinoi eteenpäin.

Myöhemmin Barrera onnistui yhyttämään FARC:n, useita huumekartelleja ja äärioikeistolaisia kuolemanpartioita, nk. paramilitaareja.

– Huumakauppiaat tiesivät että (Barreran toimittama) huume oli lähtöisin FARC:lta, mutta huumekaupan kaltaisessa liiketoiminnassa ideologiset erot ovat toissijaisia, kommentoi eräs yhdysvaltalainen viranomainen kolumbialaiselle Semana-viikkolehdelle.

Barrera kykeni pyörittämään huumeoperaatioitaan vuosia myös pääkaupungissa Bogotássa lahjomalla viranomaisia.

Barreran identiteetistä liikkuu erilaisia tietoja. Hänellä on esimerkiksi kolme erilaista henkilötodistusta eri syntymäaikoineen ja hieman erilaisine valokuvineen, sillä Barrera muokkautti kasvojaan plastiikkakirurgilla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja