Mainos

Kolumbian väkivaltaisuuksissa lähes 50 kuollutta

Sissiryhmät valtasivat kyliä ja kaupunkeja. Väkivaltaisuudet kiihtyvät vasemmistolaisen sissiryhmä Farcin vuosipäivän kynnyksellä.

Kolumbiassa viikonloppuna puhjenneiden väkivaltaisuuksien uhrimäärä on kasvanut jo lähes viiteenkymmeneen. Pommi-iskujen ja yhteenottojen lisäksi ihmisiä on kuollut äärioikeistolaisten sissien maan koillisosassa toimeenpanemassa joukkomurhassa.

Sanomalehti El Tiempon tietojen mukaan AUC-liikkeen sissit hyökkäsivät perjantaina kahteen kylään ja sieppasivat mukaansa yksitoista maanviljelijää. Siepatut löydettiin myöhemmin kuolleina.

Lauantaina yhdeksän ihmistä sai surmansa ja yli sata haavoittui kahdessa pommi-iskussa Apartadon ja Antioquian kaupungeissa. Iskuja epäillään vasemmistolaisen sissiryhmän Farcin tekemiksi. Lisäksi 25 Farc-sissiä kuoli, kun he yrittivät vallata maan eteläosassa sijaitsevan Vistahermosan kaupungin. Yhteenotossa sai surmansa myös kaksi sotilasta.

Farcin perustamisesta tulee toukokuun lopussa kuluneeksi 40 vuotta, ja viranomaiset arvelevat tällä olevan yhteyttä väkivaltaisuuksien kiihtymiseen. Liikkeen riveissä on arviolta noin 17000 sissiä. Se taistelee paitsi Kolumbian hallitusta, myös AUC:tä vastaan.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.