Mainos

Kolumbian sissit vapauttivat ruotsalaisen panttivangin

Kolumbian FARC-sissit ovat vapauttaneet vuonna 2007 kidnapatun ruotsalaismiehen. Mies vapautettiin Monteriassa, joka sijaitsee 800 kilometrin päässä maan pääkaupunki Bogotasta.

- Tiedämme, että hänen kidnappaajansa päästivät hänet vapauteen, mutta tarkempia yksityiskohtia emme tiedä, Kolumbian sotilastiedustelusta kerrotaan.

Kolumbian vasemmistokapinalliset sieppasivat ruotsalaisen insinööri Erik Roland Larssonin ja hänen partnerinsa toukokuussa 2007. Toinen pääsi kuitenkin pakenemaan neljä päivää sieppauksen jälkeen.

Tämän vuoden helmikuussa Ruotsin Kolumbian-suurlähettiläs vetosi 69-vuotiaan Larssonin vapauttamisen puolesta ja muistutti, että hän oli ainoa ruotsalainen panttivanki maailmassa.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Larsson lähetti vuosi sitten videotervehdyksen läheisilleen. Videokuvissa näkyy laiha ja sairas mies.

- Nyt tuntuu tietysti hienolta. Tämä on pitkän ja raskaan matkan loppu, kertoo Larssonin helpottunut poika Tommy Larsson.

Kolumbian sotilastiedustelun mukaan sissit olivat vaatineet viisi miljoonaa dollaria Larssonin vapauttamisesta. Larssonin terveys on heikko, ja lääkärit tarkastavat hänet Monteriassa.

FARC on listattu terroristijärjestöksi Yhdysvalloissa ja Euroopan Unionissa. Järjestöön kuuluu luultavasti jopa 10 000 sotilasta, ja sillä uskotaan olevan hallussaan yli 700 panttivankia.

(MTV3-AFP)

Sairaan Larssonin tie vapauteen oli raskas

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.