Mainos

Kolumbian sieppausjutusta vankeutta

Kangasalalainen Timo Tapio Mustonen on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen turkulaismiehen sieppauksesta, joka tapahtui Kolumbiassa viime huhtikuussa.

Turun käräjäoikeus antoi tuomionsa jutussa tänään.

42-vuotias Mustonen työskenteli tekohetkellä Kolumbiassa nuoren turkulaismiehen omistaman maatilan tilanhoitajana. Oikeus katsoi, että mies värväsi neljä ampuma-asein varustautunutta miestä toteuttamaan tilanhoitajan sieppauksen ja pakotti uhrin isän maksamaan lunnasrahoja 100 000 euroa.

Isä ehti maksaa lunnaita 50 000 euroa. Oikeuden mukaan tuomittu myös myi uhrin omaisuutta sieppauksen aikana. Lunnasrahoiksi tarkoitettuja varjoja on edelleen kateissa 20 000 euroa.

Panttivanki vapautettiin kymmenen päivän jälkeen. Oikeus ei pitänyt uskottavana Mustosen tarinaa siitä, että hän on toiminut pakon alla ja pyrkinyt toimimaan vapauttamisen puolesta.

Sieppauksen tehneet neljä miestä olivat puhuneet uhrille pomosta, jolla oli päätäntävalta sieppauksen lopettamisesta.

Oikeus määräsi miehen maksamaan siepatulle ja hänen perheelleen noin 100 000 euron korvaukset. Korvauksia kertyi muun muassa henkisestä kärsimyksestä, menetetyistä lunnasrahoista sekä Kolumbian valtiolle maksetuista veroista.

(12.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.