Mainos

Kolumbian presidentti ja sissijohtaja sopuun rauhanneuvotteluista

Kolumbian presidentti Andres Pastrana ja kommunistisen Farc-sissiliikkeen johtaja Manuel Marulanda ovat päässeet sopimukseen rauhanneuvottelujen aloittamisesta. Kolumbian ulkoministerin antaman lausunnon mukaan neuvottelut alkavat ensi torstaina.

Ilmoitusta edelsi Pastranan ja Marulandan salainen tapaaminen sissileirillä Kolumbian koillisosassa. Ulkoministeri Guillermo Fernandezin mukaan rauhanprosessissa on nyt saatu aikaan "konkreettista ja merkittävää" edistystä, sillä rauhanneuvottelujen työjärjestyksestä on päästy sopimukseen.

Pastrana ja Marulanda tapasivat toisensa edellisen kerran viime vuoden heinäkuussa, kuukautta ennen kuin Pastranasta tuli Kolumbian presidentti. Tällöin he sopivat rauhanprosessin aloittamisesta. Sissijohtaja jätti kuitenkin tulematta rauhanneuvottelujen virallisiin avajaisseremonioihin tammikuussa eikä rauhanhanketta muutenkaan ole vielä saatu kunnolla käyntiin.

Vuonna 1964 perustettu Farc (Kolumbian vallankumoukselliset aseelliset joukot) on Latinalaisen Amerikan vanhin sissiliike. Pelkästään kymmenen viime vuoden aikana Kolumbian sisällissodassa on kuollut noin 35 000 ihmistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.