Mainos

Kolumbian lentoturman syynä lentäjän erehdys

Ranskalaisen Air France -lentoyhtiön käytössä ollut Boeing 727 -lentokone törmäsi vuoreen Kolumbian pääkaupungin Bogotan lähellä maanantaina paikallista aikaa. Kaikki koneessa olleet 53 ihmistä saivat surmansa, ilmoittivat viranomaiset.

Kone oli matkalla Bogotasta Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Ilmailuviranomaisten mukaan kone otti ilmeisesti väärän suunnan ja törmäsi vuoreen yritettyään korjata kurssiaan. Pelastustyöntekijöiden mukaan kone murskautui kolmeen osaan, ja sen sirpaleita lensi jopa kilometrin päähän. Raivaustyöt onnettomuuspaikalla keskeytettiin myöhään illalla rankkasateen takia.

Ecuadorilaisen Tame Airline -yhtiön omistamassa ja Air Francen vuokraamassa koneessa oli 43 matkustajaa ja 10 hengen miehistö. Matkustajat olivat monesta eri maasta - mukana oli mm. yksi ruotsalainen ja viisi tanskalaista. Tanskasta surmansa saaneiden joukossa oli kolmihenkinen perhe, yksi mies ja yksi nainen.

Onnettomuuden syytä ei heti tiedetty. Koneen musta laatikko on löydetty. Ecuadorin presidentti Fabian Alarcon on esittänyt surunvalittelunsa onnettomuuden uhrien omaisille.
(STT-Reuters-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.