Mainos

Kolumbian iskun uhrien määrää nousi

Ainakin 32 ihmistä kuoli ja yli 200 loukkaantui Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa tehdyssä autopommi-iskussa varhain aamulla Suomen aikaa. Mikään maan sissiryhmittymistä ei ole ottanut vastuuta teosta.

Pommi räjähti suositun yökerhon pysäköintihallissa. Bogotan pohjoisosassa sijaitseva Club Nogal on Kolumbian poliittisen ja talouselämän eliitin sekä ulkomaisten diplomaattien suosiossa.

Räjähdys sattui 12-kerroksisen rakennuksen kolmannessa kerroksessa perjantai-iltana paikallista aikaa, jolloin klubi oli tupaten täynnä ihmisiä. Rakennuksessa on useita luksusravintoloita, hotelli sekä kokous- ja kuntoilutiloja.

Mikään Kolumbian aseellisista ryhmittymistä ei heti ilmoittautunut syylliseksi iskuun. Viranomaiset syyttivät kuitenkin räjähdyksestä vasemmistolaista Farc-sissiryhmää, joka on taistellut hallitusta vastaan neljän vuosikymmenen ajan.

Räjähdyspaikalla varhain tänään kierrellyt presidentti Alvaro Uribe vannoi kukistavansa kaikki terroriryhmät. Uribe on kasvattanut armeijan budjettia pistääkseen kuriin niin sissit, oikeistolaiset puolisotilaalliset joukot kuin huumekauppiaatkin.

Uriben mukaan aamuisen tragedian taustalla on huumeiden ja väkivallan yhdistelmä. Hän ei syyttänyt iskusta mitään erityistä ryhmää. Presidentti vetosi kuitenkin kansainväliseen yhteisöön, että se auttaisi Kolumbiaa terrorismin kukistamisessa.

Autopommi-isku tehtiin vähän sen jälkeen kun Kolumbian poliisijohtaja oli ilmoittanut, että viranomaiset olivat onnistuneet tekemään tyhjäksi useita pommi-iskuyrityksiä.

Bogotan kaupunginjohtajan Antanas Mockusin mukaan räjähtäneeseen autoon oli asetettu 200 kiloa räjähteitä. Mockus lupasi 165 000 dollarin palkkion hyökkäyksen tekijöiden kiinnisaamiseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.