Mainos

Kolumbia korvaa rintaimplanttien poiston – vaarassa jopa 15 000 naista

Kolumbia on valmis maksamaan kohuttujen PIP-rintaimplanttien poiston.

Kolumbia ilmoitti maksavansa implanttien poiston, jos lääkäri suosittelee sitä tai implantit repeävät ja niistä aiheutuu terveysvaara. Arvioiden mukaan noin 15 000 naisella Kolumbiassa on konkurssiin menneen ranskalaisen PIP-yhtiön valmistamat implantit.

Kolumbiaan on tuotu noin 25 000 ranskalaisvalmisteista PIP-implanttia. Niistä runsaat 9 000 takavarikoitiin ennen käyttöön ottamista, kun implanttiyhtiö suljettiin toissa vuonna. Poly Implant Prothese (PIP) oli maailman kolmanneksi suurin implanttien valmistaja.

Yritys käytti implanteissaan halpoja raaka-aineita parantaakseen tulostaan. Vaarallisiksi todettuja silikoneja on asennettu 300 000-400 000 naiselle 65 maassa.

– Potilaiden on nyt keskusteleva lääkärinsä kanssa. Jos leikkausta pidetään tarpeellisena, kustannukset korvataan, vakuutti Kolumbian apulaisterveysministeri Paula Acosta.

Etelä-Amerikan maat Argentiina, Kolumbia ja Brasilia ovat pitkään olleet halvempia kauneusleikkauksia etsivien turistien suosiossa. Viranomaisten mukaan ne kielsivät implanttien tuonnin huhtikuussa 2010.

Ranska on kehottanut naisia poistattamaan PIP-implantit, sillä ne vaikuttavat repeävän huomattavasti tavallista helpommin.

(MTV3 – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.