Mainos

Kolubussi syttyi tuleen Sodankylässä

Kuljettajan ripeä toiminta esti vakavat vahingot koulubussin sytyttyä tuleen tänä aamuna Sodankylän Sattasessa. Pahoin palaneessa linja-autossa oli kymmenkunta ala-asteen oppilasta, jotka kuljettaja sai ajoissa turvaan.

Rovaniemen Pikakuljetuksen linja-auto toi lapsia Rajalan kylästä Sattasen koululle aamulla ennen kello yhdeksää, kun kuljettaja huomasi moottorin kipinöivän. Bussi oli silloin vain parinsadan metrin päässä koululta. Kuljettaja nosti vieressään olleen moottoritilan suojakuvun ylös, jolloin liekit ja savu löivät sisälle, Sodankylän palopäällikkö Markku Lehtinen kertoo.

Kuljettaja sulki heti kannen ja juoksutti lapset ulos etuovesta. Bussissa ei ollut muuta poistumistietä ikkunoiden hätäreittejä lukuunottamatta. Palokunnan saapuessa paikalle linja-auto oli ilmiliekeissä ja savunmuodostus oli erittäin voimakasta, Lehtinen sanoo. Palo myös eteni niin nopeasti, ettei kuljettaja ehtinyt käyttää bussin omaa sammutinta.

Lasten pikaista poistumista kuvaa se, että useimpien reput saatiin bussista vasta sammutuksen jälkeen. Poliisi selvittää palon syytä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.