Mainos

Koloradonkuoriaisten toukat koteloitumassa maahan

Koloradonkuoriaisen toukkia on päässyt torjunnasta huolimatta koteloitumaan maahan, joten uusia perunatuholaisia saattaa esiintyä jo elokuun puolivälin vaiheilla.

Kasvistuotannon tarkastuskeskus kehottaa kaikkia perunaviljelijöitä Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa tarkkailemaan edelleenkin perunakasvustojaan toukkien ja mahdollisten aikuisten koloradonkuoriaisten varalta. Havainnosta on myös ilmoitettava kasvinsuojeluviranomaisille.

Apulaisjohtaja Rauni Virtanen KTTK:sta kertoi, että kaikkia toukkia ei ole todennäköisesti saatu torjuttua, joten ovat koteloitumassa maahan useilla paikkakunnilla. Kotelovaihe kestää lämpötilasta riippuen 10-20 vuorokautta, ja uusia aikuisia koloradonkuoriaisia saattaa esiintyä jo elokuun puolivälissä. Uudet aikuiset alkavat syödä perunalehtiä saadakseen ravintoa talvehtimista varten. Virtanen arvioi, että torjuntaruiskutuksia joudutaan jatkamaan myös ensi keväänä.

Tähän mennessä kuoriaisesiintymiä on yhteensä 105 ja kaikkiaan 23 kunnan alueella. Eniten niitä on löytynyt Etelä-Karjalassa, mutta myös Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa ja Hämeessä saakka.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.