Kolmossija kismitti Esapekka Lappia – päätöspätkän takaisku oli vielä viimeinen niitti: "Ei lähtenyt mihinkään"

Esapekka Lappi sai jännitettävää vielä viimeisille kilometreille: ”Ei lähtenyt mihinkään” 1:24
Esapekka Lappi sai jännitettävää vielä viimeisille kilometreille: ”Ei lähtenyt mihinkään”

Esapekka Lappi nappasi Hyundaillaan Portugalista kauden toisen palkintokorokesijoituksensa oltuaan Kalle Rovanperän voittamassa kilpailussa komeasti kolmas. Puhtaasti vauhdin puolesta Lapilla olisi ollut edellytyksiä parempaankin, mutta kolmossijaakin piti viimeisillä kilometreillä hieman jännittää.

Lapin autosta petti rallin päätöspätkällä turbo, ja tämä vei suomalaiselta mahdollisuudet taistella viimeisellä ek:lla paremmasta sijoituksesta.

Auto kuitenkin kesti maaliin, ja Lappi oli niin yleiskilpailussa kuin Power Stagella kolmas. Savua tuli melkoisesti.

– Vääntö puuttui, kun asfaltilla lähdettiin niitä neulansilmiä. Piti kytkinpommia laittaa pari kertaa, ja ei silti lähtenyt mihinkään. Mutta ei mitään, hyvä, että kesti edes sinne asti, Lappi kertasi turbovikaansa MTV Urheilulle.

– Kiva olla kolmas, mutta tuntui, että jäi piippuun. Olisi ollut kiva taistella paremmastakin sijoituksesta – ei nyt voitosta, mutta kakkospaikka olisi kiinnostellut.

Mahdollisuudet kakkospaikkaan menivät lauantaina iltapäivällä, kun Lappi mitä ilmeisimmin tallimääräyksen seurauksena päästi Thierry Neuvillen edelleen. Maalissa suomalainen oli kuitenkin belgialaisen edellä, sillä Neuvillen autoa vaivasi tekninen vika läpi sunnuntaipäivän.

Esapekka Lapilla tuli hännän alla maalissa - huikkasi hätäisesti terveiset kotiin 2:28
Esapekka Lapilla tuli hännän alla maalissa – huikkasi hätäisesti terveiset kotiin


Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat