Mainos

Kolmoismurhasta epäilty vangittiin taas

Helsingin käräjäoikeus on joutunut käsittelemään Albertinkadun kolmoismurhista epäillyn naisen vangitsemisen uudestaan.

Valtionsyyttäjien päällikkö Jarmo Rautakoski ei hyväksynyt käräjätuomari Juhani Galkinin eilen tekemää ratkaisua istua vangitsemisoikeudenkäynti syylliseksi epäillyn poissaollessa. Laki edellyttää, että pidätetty on paikalla kun hänen vangitsemisestaan päätetään. Eilen epäilty ei ollut paikalla. Tämänpäiväisessä käsittelyssä kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä epäilty nainen oli läsnä asianajajansa kanssa.

Epäilty oli pukeutunut siniseen hupulliseen tuulipuseroon. Kasvojaan hän suojasi paitsi hupulla myös paperiarkilla, joten minkäänlaisia tarkempia tuntomerkkejä hänestä ei saanut. Nainen on normaalivartaloinen ja noin 165 senttimetriä pitkä. Hän istui koko vangitsemisoikeudenkäynnin ajan täysin hievahtamatta paikallaan.

Kiistää yhä

Epäilty kiistää yhä kaikki väitteet osallisuudestaan Albertinkadun tapahtumiin. Helsingin käräjäoikeuden käräjätuomari Jouko Räsänen katsoi tutkinnan johtajan, rikoskomisario Kari Tolvasen esittämän aineiston niin vahvaksi, että epäilty oli syytä vangita.

Lain mukaan vangitsemisen jatkamista on käsiteltävä oikeudessa kahden viikon välein eli seuraava ns. pakkokeinoistunto on 11. maaliskuuta. Näissä jatkoistunnoissa ei vangitun ole pakko olla läsnä. Määräaika esitutkinnan päättämiseksi ja syytteen nostamiseksi on 24. toukokuuta.

Harvinainen uusi istunto

Albertinkadun kolmoissurman syyteharkinta on valtakunnansyyttäjänvirastolla ja valtionsyyttäjä Maarit Loimukoskella. Määräys uudesta vangitsemisoikeudenkäynnistä tuli Helsingin käräjäoikeuteen valtakunnansyyttäjänvirastosta, jonka mukaan käräjätuomari Juhani Galkinin eilen tekemä ratkaisu käsitellä asia ilman epäillyn läsnäoloa ei perustu pakkokeinolakiin. Galkin totesi eilisessä istunnossa, että epäillyn läsnäolo istunnossa olisi saattanut olla hänelle ylivoimaista.

Pakkokeinolain mukaan "vangittavaksi vaadittu pidätetty on tuotava tuomioistuimeen ja häntä on kuultava siellä vaatimuksesta." Tänäinen istunto meni siten tarkasti lakipykälien mukaan. Salissa sai jopa kuvata käsittelyn aluksi ja päätöksen luvun aikana. Jutun varsinainen käsittely salissa tapahtui epäillyn asiamiehen pyynnöstä yleisön läsnäolematta.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.