Mainos

Kolmoismurhaaja Valjakkala aikoo vapaudessa tehdä hyviä tekoja

Kolmoismurhaaja Juha Valjakkala, joka nykyään käyttää nimeä Nikita Fouganthine, haluaa vapauduttuaan auttaa muita ja toimia mahdollisesti vankeinhoidon parissa. Valjakkala, 43, kertoo ruotsalaisen Expressen-lehden verkkosivuilla, että "tehtyäni 30 vuotta pahaa, aioin tulevat 30 vuotta tehdä hyvää".

Expressenin mukaan Valjakkala pääsee kahden viikon kuluttua neljän kuukauden koevapauteen. Mikäli tuo aika sujuu hyvin, Valjakkalan koevapaus muuttuu ehdonalaiseksi vapaudeksi heinäkuun alussa.

-Tulevaisuudessa haluaisin auttaa rikollisia, jotka ovat vankilassa. Minullahan on paljon kokemusta vankilaelämästä ja suomalaisesta vankeinhoidosta. Ruotsissa on järjestelmä, joka auttaa vankilasta vapautuvia rikollisia pääsemään jaloilleen. Jokin tuollainen voisi Suomessa kiinnostaa minua, Valjakkala sanoo.

Kuusi kertaa naimisissa ollut Valjakkala ei aio omien sanojensa mukaan koskaan palata Ruotsiin, vaikka kertookin ruotsalaisten naisten usein kirjoittelevan hänelle hyvin positiiviseen sävyyn.

Vapauden ehtoihin kuuluu, että Valjakkalalla on asunto ja työpaikka. Niinpä hän on vankilomien aikana vuokrannut asunnon ja hankkinut töitä rakennusmiehenä.

Kahden vuosikymmenen takaisia tapahtumia Valjakkala sanoo katuvansa.

-Kaikki oli kuin pahinta painajaista. Niin ei olisi saanut käydä, hän sanoo.

Valjakkala surmasi ruotsalaisen perheen isän, äidin ja pojan Åmselessa Pohjois-Ruotsissa vuonna 1988. Hänet tuomittiin elinkautiseen Ruotsissa, mutta siirrettiin kärsimään rangaistustaan Suomeen 1989. Hän yritti vankeusaikanaan paeta useita kertoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.