Mainos

Kolmivuotias hakkasi tunkilla kaverinsa sairaalaan - uhrille korvauksia kahden vuoden jälkeen

Britanniassa raa'an väkivallan kohteeksi joutunut pikkupoika on saanut oikeuden rahallisiin korvauksiin kaksi vuotta pahoinpitelyn jälkeen.

Kolmivuotias Jay Jones istui ikätoverinsa kanssa kahdestaan autossa, kun kaveri alkoi yllättäen hakata silmittömästi Jayta tunkilla. Poika sai päähänsä ja kasvoihinsa yhteensä 11 tunkiniskua ennen kuin aikuiset saapuivat paikalle. Jay kiidätettiin sairaalaan, missä häntä hoidettiin vakavien päävammojen vuoksi.

Jayn äiti Renai Williams haki korvauksia Britannian rikosuhrirahastosta CICA:sta (Criminal Injuries Compensation Authority). Rahasto ei suostunut maksamaan korvauksia, koska se katsoi, ettei kyse ollut rikoksesta. CICA perusteli päätöstään sillä, että kolmivuotias poika ei voi olla rikosoikeudellisessa vastuussa.

Englannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on kymmenen vuotta.

Renai Williams taisteli korvauksista kaksi vuotta, jonka aikana CICA torjui vaateet kahdesti. Eilen oikeus kuitenkin päätti, että rikosuhrirahaston on myönnettävä korvauksia Jay Jonesille. Niiden suuruudesta ei ole tietoa.

- Tämä on ollut pitkä ja raskas prosessi. CICA ei ottanut poikani tapausta vakavasti. Jayta hakattiin tunkilla 11 kertaa päähän ja kasvoihin, eikä pahoinpitelijä lopettanut lyömistään, vaikka Jay kirkui verissään, Renai Williams kertoi useiden brittilehtien haastattelussa.

Tunkilla hakannut, nykyään 5-vuotias poika on tällä hetkellä sosiaaliviranomaisten hoivissa.

Eilisestä päätöksestä saattaa tulla merkittävä ennakkotapaus Britanniassa. Tämä voi merkitä sitä, että jatkossa vanhemmilla on oikeus korvauksiin, jos toinen lapsi aiheuttaa heidän lapselleen vammoja esimerkiksi leikkikentällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.